Doi fotbaliști de bază de la Craiova, pe lista neagră

După ce s-a despărţit de Florin Gardoş, căruia i-a expirat contractul, Universitatea Craiova este pregătită să mai renunţe la doi jucători cu ştate vechi în Bănie. Este vorba de  Bogdan Vătăjelu (27 de ani) şi Alexandru Mateiu (30 de ani).

Cei doi au avut evoluţii modeste, care au culminat cu prestaţia din meciul decisiv pentru titlu, cu CFR Cluj, când au fost mult sub nivelul aşteptat. În plus, cei doi jucători, care au fost aduşi la Craiova acum 6 ani, sunt printre cei mai bine plătiţi jucători din lot, încasând peste 10.000 de euro lunar. În condiţiile în care, un jucător deja important al echipei, Valentin Mihăilă, câştigă mai puţin de 5.000 de euro pe lună.

Bogdan Vătăjelu mai are încă 3 ani de contract cu Universitatea Craiova, dar prestaţiile sale de la revenirea în Bănie au fost mult sub aşteptări. În condiţiile în care pe postul de fundaş stânga a fost căpitanul echipei, Nicuşor Bancu, Vătăjelu a fost reprofilat extremă stânga dar şi fundaş dreapta, de Cristiano Bergodi, fiind folosit ca back-up la Vlădoiu, după plecarea lui Ivan Martic şi accidentarea lui Alexandru Măţel.

Evoluţia modestă a lui Vătăjelu a fost acuzată, indirect, şi de Sorin Cârţu şi Gică Craioveanu, la finalul partidei cu CFR Cluj.

O altă mare dezamăgire este Alexandru Mateiu, veriga slabă din linia de mijloc a Craiovei, una care-i conţine pe Alex Cicâldău şi Dan Nistor. Mateiu, care împlineşte 31 de ani anul acesta, mai are încă 2 ani de contract cu gruparea din Bănie, însă de la finalului lui 2018 randamentul său este în scădere dramatică. În plus, pe postul său, Craiova i-ar pregăti pe Vladimir Screciu şi Ovidiu Bic, dar şi pe Antoni Ivanov, care a fost introdus pe acel post de Bergodi în ultima perioadă.

Vizualizări: 1,640

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: