Doljenii au stricat piaţa! Băleştenii au rămas cu varza în bătătură

Producţia mare de varză înregistrată anul acesta nu le-a adus venituri pe măsura aşteptărilor localnicilor din comuna Băleşti. Pentru că a fost un an bun, preţul a scăzut foarte mult. Nici în aceste condiţii gorjenii nu au reuşit să-şi vândă toată producţia făcută anul acesta. Primarul din comuna Băleşti consideră că s-a ajuns în această situaţie din cauza producătorilor din judeţul Dolj care au scăzut preţul şi au venit în pieţele din Gorj cu cantităţi mari de varză.

Comuna Băleşti este cunoscută la nivelul judeţului Gorj pentru producţia de varză. Anul acesta a fost unul prielnic, iar cantităţile de varză au fost foarte mari. Localnicii din Băleşti au crezut că se vor îmbogăţi în urma comercializării verzei, însă nu a fost aşa. Aceştia nu au înregistrat veniturile estimate la începutul sezonului şi mai mult decât atât, mulţi au rămas cu marfa nevândută. „Nu ne aşteptam să se întâmple una ca asta. Producţia a fost una de excepţie. De ani buni nu am mai înregistrat o aşa recoltă, însă nu ne aşteptam ca preţurile să scadă aşa de mult. Am vândut varza şi sub 50 de bani kilogramul. Este bătaie de joc. Nici munca nu e plătită şi oamenii ar mai fi negociat şi la preţul ăsta. Nu am făcut vânzarea la care ne aşteptam. Să nu vă mai spun că am mai rămas şi cu varză nevândută şi cel mai probabil o să o dau de pomană sau la păsări. Îmi pare rău pentru că numai eu ştiu cât am muncit“, a declarat un localnic din Bălești.

Primarul dă vina pe producătorii de la Dolj

Primarul din comuna Băleşti, Aristică Paicu, spune că vinovaţi pentru această situaţie sunt producătorii din Dolj, care au stricat piaţa în judeţul Gorj. „Sunt cetăţeni care au rămas cu varza nevândută. Este vorba de cei care au cultivat câte o jumătate de hectare. Este vina producătorilor doljeni care au stricat piaţa. Cumpărătorii s-au bucurat că au luat cu un preţ mult mai mic, însă producătorii au avut de pierdut. Păi anul trecut au vândut cu un leu sau chiar mai mult kilogramul de varză, iar acum au dat şi cu 30 de bani“, a precizat Aristică Paicu, primarul din Comuna Băleşti.

SOLUŢIE

Singura soluţie pentru ca localnicii din Băleşti să nu mai înregistreze pierderi ca anul acesta ar fi să se constituie în asociaţii şi în felul acesta îşi pot vinde produsele en-gross în lanţurile de magazine naţionale sau în supermarket-uri.

Vizualizări: 159

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: