„Domnul Dan” folosea „telefonul de speriat” pentru a șantaja





Un adevăr nerostit în campania electorală din 2012, când aspira să devină deputat  pe colegiul 6 Târgu Jiu în locul lui Victor Ponta, arată că fostul candidat Dan Diaconescu era o persoană foarte atentă cu vorbele sale mai ales atunci când șantaja alți politicieni, motivarea instanței care l-a condamnat pe acesta la închisoare cu executare evidențiind faptul că patronul OTV folosea un telefon special pentru a stoarce bani de la naivi. Martori din proces l-au numit „telefonul de speriat”, pe care doar „domnul Dan” și câțiva apropiați ai săi îl știau, numărul fiind cunoscut însă și de serviciile secrete, care îl monitorizau îndeaproape pe cel condamnat, între timp, la executarea unei pedepse de cinci ani și jumătate de închisoare.

Dan Diaconescu folosea „telefonul de speriat” pentru a-i șantaja pe cei cărora le cerea bani pentru a nu dezvălui în emisiunile sale lucruri reale sau imaginate de acesta, dar care afectau credibilitatea celor care erau luați în vizor. Martorii care au vorbit în proces despre telefonul special al lui DD au spus că la numărul respectiv Diaconescu răspundea oricând, în timp ce la numărul pe care îl dădea pentru contacte oricărei persoane răspundea foarte rar. Chiar și când folosea „telefonul de speriat”, realizatorul tv se ferea să discute liber cu colaboratorii săi, preferând să folosească expresii de genul „plasme” sau „televizoare” atunci când făcea referire la sumele de bani pe care dorea să le obțină de la cei șantajați.

„Plasmele Panasonic”, cele care reprezentau sumele cele mai mari de bani, erau preferatele lui Dan Diaconescu, acesta fiind condamnat din primăvară la executarea cinci ani și jumătate de închisoare pentru șantajarea unui primar arădean, dar și a afaceristului Paul Petre Țârdea, implicat, la rândul său, în fraudarea BCR Novaci cu peste un deceniu în urmă. Alături de DD după gratii au mai intrat și alți doi colaboratori de-ai săi, și ei realizatori tv, lui Diaconescu fiindu-i interzis ca pe o perioadă de cinci ani după executarea pedepsei să mai profeseze în mass-media.

Vizualizări: 137

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: