Dorina Jianu mai riscă o concediere din SNLO

Fostul director financiar contabil, Dorina Jianu, cere SNLO să o reangajeze pe această funcţie, după ce o instanţă de judecată a decis că demiterea ei de acum un an a fost ilegală. Postul nu mai există însă, astfel că Dorinei Jianu i s-a oferit un loc de economist, pe care aceasta îl refuză. Jianu riscă astfel o nouă concediere, a declarat ieri directorul general al Societăţii Naţionale a Lignitului Oltenia, Daniel Burlan.

Fostul director financiar contabil al SNLO, Dorina Jianu, riscă o nouă concediere. Jianu şi-a pierdut postul în ianuarie 2009, printr-o decizie a Consiliului de Administraţie, pe care a contestat-o în instanţă. Un an mai târziu magistraţii au decis că demiterea Dorinei Jianu a fost ilegală şi au dispus reangajarea acesteia. Numai că postul de director financiar contabil nu mai există în organigrama SNLO, fiind desfiinţat în urma reorganizării societăţii din vara anului trecut. Directorul general al SNLO, Daniel Burlan, a explicat de ce Dorina Jianu nu mai poate ocupa funcţia de director financiar contabil: „SNLO avea şase direcţii, iar prin reorganizare au rămas numai trei. Direcţia financiar contabilă nu mai există în organigrama SNLO, deci nici postul de director. I-am oferit doamnei Jianu un post de economist în cadrul SNLO, dar nu este de acord, aşa că nu ne rămâne decât să îi desfacem din nou contractul de muncă”.

Şi angajarea a fost ilegală

Ameninţarea nu are de ce să o sperie pe Dorina Jianu, având în vedere că după precedenta desfacere a contractului de muncă a stat un an acasă pe salariu de director. Burlan spune că nu i se pare corectă decizia instanţei de a obliga SNLO să îi plătească Dorinei Jianu salariul pe un an în care nu a muncit: „Noi i-am oferit şi atunci posibilitatea de a lucra pe un post de consilier juridic şi a refuzat. În aceste condiţii i-a fost desfăcut contractul de muncă şi nu mi se pare corect să îi plătim salariul dacă a refuzat postul oferit”.

Mai mult, Daniel Burlan spune că nici condiţiile de angajare ale Dorinei Jianu nu au fost tocmai legale. „A fost angajată la SNLO pe postul de director financiar contabil în 2008, deşi în perioada 2002-2008 activase pe un post de consilier juridic în altă societate. Potrivit contractului colectiv de muncă al SNLO, pentru angajarea pe un astfel de post o persoană trebuia să aibă 11 ani vechime pe specialitate şi să treacă de o perioadă de probă de trei luni, condiţii care nu au fost respectate”, a explicat ieri Daniel Burlan, în cadrul emisiunii Agenda locală, difuzată pe postul de televiziune Gorj TV.

Vizualizări: 96

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: