Dosar penal pentru că a uitat să-şi reînnoiască permisul de port armă

Un bătrân în vârstă de 76 de ani din Târgu Cărbuneşti s-a ales cu dosar penal, fiind cercetat de poliţiştii din cadrul Biroului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase. În fapt, vânătorul avea permisul de port armă expirat de aproape 5 ani, însă nu a mers la organele competente pentru reînnoirea documentului.

Bătrânul a fost autorizat să deţină, să poarte şi să folosească arme şi muniţii letale, însă nu a respectat obligaţiile prevăzute de legea, spun organele de cercetare. „Poliţiştii Biroului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Gorj, s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că Ţ.D., în vârstă de 76 ani, din oraşul Târgu Cărbuneşti, nu a depus la un armurier autorizat arma letală de vânătoare, în termen de 10 zile de la expirarea perioadei de valabilitate a permisului de armă şi nu s-a prezentat în termen de 5 ani la structura de poliţie competentă cu arma şi documentele stabilite în normele metodologice de aplicare a legii nr. 295/2004-Rep, pentru prelungirea valabilităţii permisului de armă”, se arată în comunicatul Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Gorj. 

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de “deţinerea, portul, confecţionarea, precum şi orice operaţiune privind circulaţia armelor letale, a muniţiilor, mecanismelor sau dispozitivelor acestora sau funcţionarea atelierelor de reparare a armelor letale, fără drept” şi  ,,nedepunerea armei şi a muniţiei la un armurier autorizat în termen de 10 zile de la expirarea perioadei de valabilitate a permisului de armă”. Arma bătrânului vânător dar şi 26 cartuşe au fost ridicate de poliţişti.

Vizualizări: 135

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: