Dosarul „Brâncuşi UNESCO”, finalizat înainte de termen

Comisia care se ocupă de întocmirea dosarului pentru înscrierea Ansamblului Monumental „Calea Eroilor” în UNESCO a înaintat o primă formă a Planului de management. Potrivit conducerii Centrului Municipal de Cultură „Constantin Brâncuşi”, dosarul va fi finalizat până la jumătatea lunii octombrie, urmând să fie evaluat în următoarea lună, răspunsul UNESCO aşteptându-se pe parcursul anului 2014.

Demersurile pentru înscrierea Ansamblului Monumental „Calea Eroilor” în UNESCO au intrat într-un ritm alert. După câteva întâlniri, comisia care se ocupă de întocmirea dosarului de nominalizare a reuşit să realizeze o primă formă a Planului de management. „Deja s-a transmis o primă formă a Planului de management al Ansamblului Monumental. Acest plan arată că Primăria Târgu Jiu are în vedere o serie de acţiuni pentru protejarea operelor brâncuşiene. Planul va fi monitorizat permanent de UNESCO”, a declarat Adina Andriţoiu, directorul Centrului Municipal de Cultură „Constantin Brâncuşi”.

Ministerul Culturii a propus data de 15 noiembrie 2013 ca termen limită de transmitere a dosarului de nominalizare a Ansamblului Monumental „Calea Eroilor” din Târgu Jiu la comitetul patrimoniului mondial UNESCO. Cu toate acestea, conducerea Centrului Municipal de Cultură spune că în aproximativ două luni va fi finalizat întreg dosarul pentru UNESCO. „Până pe data de 15 octombrie va fi finalizat tot dosarul, urmând ca până pe 15 noiembrie să fie evaluat. Răspunsul de la UNESCO aşteptăm să-l primim pe parcursul anului 2014”, a mai precizat Adina Andriţoiu.

Vizualizări: 194

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: