Dosarul hacker-ului „Marmotă”, rejudecat la Târgu Jiu

Încă un dosar este retrimis de Curtea de Apel Craiova magistraţilor de la Tribunalul Gorj pentru rejudecare, după ce, teoretic, acum era aşteptat un verdict care să ajute la pronunţarea unei sentinţe finale şi definitive. Până acolo mai este însă cale lungă, dar cazul merită urmărit cu atenţie până la final pentru că inculpatul din dosar este Marian Enache, fostul şef al compartimentului IT din fostul Complex Energetic. Acesta a fost anchetat de procurorii DIICOT după ce foştii săi şefi l-au reclamat că le-ar fi accesat fără drept informaţiile şi, prin intermediul fostului director de resurse umane din unitate, Ion Răuţ, le-ar fi furnizat presei, în cauză fiind vorba inclusiv de nişte prime de Crăciun despre care nu trebuia să ştie prea multă lume.

E-mail-urile către adresa lui Răuţ erau trimise de la un expeditor care avea identitatea „lp_marmota”, identificată pe parcursul anchetei ca fiind a lui Enache. Judecătoria Târgu Jiu l-a condamnat pe acesta la doi ani de închisoare cu suspendare, dar Curtea de Apel nu a fost de acord cu sentinţa respectivă şi a dispus rejudecarea de la zero a cauzei. Asta nu poate să însemne însă decât reluarea tuturor procedurilor din proces, ceea ce presupune încă o bună perioadă de timp până la pronunţarea unui verdict final. De asemenea, este de aşteptat ca să fie reaudiat şi Ion Răuţ, care, între timp, a devenit şef de resurse umane peste Complexul Energetic Oltenia, el declarând la audierile anterioare că nu ştie cine este „marmota” şi că primeşte anual mii de e-mail-uri, din care nu citeşte nici jumătate.

La rândul său, Enache a spus permanent că nu este vinovat, el menţionând inclusiv că la percheziţiile făcute de Poliţie şi procurorii DIICOT nu au fost găsite în calculatoarele sale probe care să-l incrimineze.

Vizualizări: 166

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: