Dosarul medicului Crăciun a ajuns la Parchetul Local

Rechizitoriul întocmit de procurorul Emil Moţa în cazul dosarului de malpraxis, faptă de care este acuzat medicul Liliana Puiu Crăciun a fost infirmat, toată ancheta urmând să fie reluată de un magistrat din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Jiu.

Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Craiova şi prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj, Gheorghe Focşan, au clarificat lucrurile în ancheta ce o priveşte pe fosta şefă de la Unitatea de Primiri Urgenţe, dr. Liliana Puiu Crăciun, după ce au descoperit că procurorul Emil Moţa nu avea competenţa necesară să facă cercetările în dosarul respectiv. Doctoriţa este acuzată de mama unei paciente de 24 de ani de decesul acesteia în urmă cu patru ani, Crăciun fiind la un pas de a fi trimisă în judecată de către Moţa pentru ucidere din culpă.

Aşa cum Pandurul relata încă de săptămâna trecută, aceasta era singura soluţie care să le permită reprezentanţilor Parchetului Judeţean să evite un scandal, pentru că un control sau o anchetă de la CSM sau Parchetul General pe marginea acestui dosar este oricând posibilă. Dacă rechizitoriul lui Moţa ajungea la instanţă, oricând, un avocat, chiar şi începător, putea să invoce viciile de procedură care ar fi dus la blocarea judecării cazului. Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Jiu are competenţa pentru a face ancheta în acest caz, dosarul putând fi preluat în viitor de Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj pentru efectuarea cercetărilor cu actele strânse la dosar de Emil Moţa. Dispare astfel eroarea procedurală, mutarea dosarului la Parchetul Local neînsemnând că, în cazul unei eventuale vinovăţii, doctoriţa care face obiectul cercetărilor nu va suporta rigorile legii.

Vizualizări: 131

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: