Două arestări în furtul de fier vechi de la CE Turceni

Doi angajaţi de la fostul Complex Energetic Turceni au ajuns cu cătuşe la mâini pentru 24 de ore, fiind implicaţi în dispariţia a circa 3000 de tone de fier vechi de la unitatea unde sunt angajaţi. „Tunul” respectiv s-a dat cu câţiva ani în urmă, dar anchetatorii par să fi găsit de abia acum probe pentru a trece la reţinerea suspecţilor, aceştia fiind doar vârful aisbergului.

Cei doi bărbaţi reţinuţi de poliţişti sunt un fost gestionar şi un fost şef de depozit la fostul CE Turceni, ambii fiind acuzaţi că şi-ar fi îndeplinit în mod defectuos sarcinile de serviciu. „Din verificări, a reieşit faptul că, în urma inventarierii unei gestiuni de materiale şi piese de schimb recuperabile, refolosibile, recondiţionate şi deşeuri, a rezultat o diferenţă de 2.988 de tone între stocul faptic şi cel scriptic. În cauză, a fost creat un prejudiciu unităţii de aproximativ 1.888.800 de lei”, se arată într-un comunicat de presă al IPJ Gorj.

Furtul de fier vechi a fost sesizat Poliţiei în cursul anului 2011, surse judiciare menţionând că în anchetă ar fi implicate peste 20 de persoane, majoritatea angajaţi ai fostului Complex Energetic Turceni, dar şi ai firmei care a asigurat paza unităţii, precum şi de la cele care au preluat fierul vechi furat. Cantitatea respectivă face parte dintr-un lot de circa 30.000 de tone de fier vechi, provenit din dezafectarea şi modernizarea unor grupuri energetice din cadrul CE Turceni. Cei doi bărbaţi reţinuţi de poliţişti, în vârstă de 53 şi, respectiv, 54 de ani, vor fi prezentaţi în cursul acestei zile unei instanţe de judecată cu propunerea de arestare preventivă. Ambii sunt acuzaţi de neglijenţă în serviciu cu consecinţe deosebit de grave.

Vizualizări: 191

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: