Două bătrâne din Gorj, înșelate prin metoda “Accidentul”

O femeie din Motru de 72 de ani și alta de 84 de ani din Turceni au fost înșelate prin metoda “Accidentul”. Cele două bătrâne au fost sunate pe telefoanele fixe de persoane necunoscute care s-au dat a fi rude cu acestea și le-au cerut diferite sume de bani pentru că au fost implicate în accidente rutiere. Bătrâna din Motru a fost păgubită cu suma de 4.000 de lei, iar cea din Turceni cu aproximativ 1.000 de lei.

Poliţia municipiului Motru a fost sesizată de o bătrână de 72 ani, din localitatea Ploştina, despre faptul că a fost apelată pe telefonul fix de la domiciliu, de către o persoană de sex masculin, care s-a prezentat ca fiind nepotul ei şi că ar fi fost implicat într-un accident rutier pe raza Municipiului Târgu-Jiu având urgent nevoie de suma de 4.000 lei pentru rezolvarea problemelor. Victima a convenit cu cel ce se dădea drept nepot ca, prin intermediul unui taxi, să-i remită suma solicitată. Bătrâna a contactat-o telefonic pe fiica sa în vârstă de 48 ani și  a constatat că nepotul său nu fusese implicat în vreun accident de circulaţie şi că a fost înşelată.

S-a dat drept fiu

Și poliţia oraşului Turceni a fost sesizată direct de către o localnică, de 84 ani,  despre faptul că a fost înşelată de către o persoană necunoscută prin metoda „Accidentul” cu suma de 10.000 lei. Victima a fost sunată pe telefonul fix de către o persoană care s-a prezentat a fi fiul său care i-a spus că a avut un accident de circulaţie în Severin, unde a  lovit un copil pe trecerea de pietoni şi are nevoie urgent de bani. Ulterior a fost contactată din nou de o persoană care a spus că este avocatul fiului său care i-a dat un număr de cont în care să depună banii şi i-a precizat să nu anunţe poliţia că se va ocupa de soluţionarea favorabilă a situaţiei. Victima s-a deplasat în Severin unde a depus, prin transfer bancar, în două tranşe, la solicitarea persoanei necunoscute, sumele de 6.000, respectiv 4.000 lei.

Vizualizări: 291

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: