Două cariere, amendate de Garda de Mediu

Două cariere miniere din Gorj au fost amendate de Garda de Mediu. Motivul? Nu au gestionat corespunzător deşeurile. Conducerile celor două cariere trebuie să plătească câte 200 de milioane lei vechi.

În urma controalelor efectuate de comisarii Gărzii de Mediu Gorj au constatat nereguli la Carierele Pinoasa din cadrul CE Rovinari şi Peşteana a Societăţii Naţionale a Lignitului Oltenia. Nu este prima dată când aceste cariere sunt amendate pentru astfel de deficienţe. „Ca urmare a controalelor pe care le-am efectuat în ultima perioadă, avem două cariere, Pinoasa şi Peşteana amendate fiecare cu 200 de milioane de lei vechi fiecare pentru gestionarea necorespunzătoare a deşeurilor de cauciuc, respectiv a benzilor uzate, care erau împrăştiate prin toată unitatea, nu erau amplasate în locuri special amenajate pentru a putea fi ulterior valorificate”, a declarat Ovidiu Ilie, prim-comisar al Gărzii de Mediu Gorj. 

Reprezentanţii Gărzii de Mediu Gorj anunţă că vor continua astfel de controale la toate carierele.

CONFORMARE

Reprezentanţii Carierei Peşteana spun că au şi remediat aceste deficienţe, iar amenda a fost deja achitată. Suma achitată a fost de patru ori mai mică pentru că au plătit în 24 de ore. „Au fost nişte resturi de covor de cauciuc, nu au fost alte deficienţe. S-au luat măsuri, s-au dat termene, deci nu sunt alte probleme”, a declarat Gabriel Nanu, directorul Carierei Peşteana.   

 „Am mai amendat o firmă din Motru cu 300 de milioane pentru că funcţiona fără autorizaţie de mediu, desfăşura activitatea de întreţinere şi reparaţii de autovehicule, vopsitorie auto şi societatea Avi Instant cu 200 de milioane de lei vechi. Resturile de lichid folosite la curăţarea celulelor au fost deversate pe sol”

 Ovidiu Ilie

Vizualizări: 156

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: