Două decenii de puşcărie pentru crima de la Bâlteni

Nu mai puţin de 20 de ani de puşcărie a primit tânărul de 24 de ani din Bâlteni, acuzat că, împreună cu un prieten de-al său, minor, au omorât anul trecut în bătaie un miner pe care l-au aruncat într-o gură de canal abandonată la marginea satului.

Nicolae Cristian Păsărin a fost reţinut la începutul lunii septembrie 2009 împreună cu Robert Gabriel Ardeleanu, de 16 ani la acel moment. Cei doi l-au snopit în bătaie pe Ionel Ceapă, un bărbat de 41 de ani, pe care rudele l-au crezut zile în şir plecat la Săcelu, la cursurile organizate aici pentru mineri.

Cadavrul bărbatului a fost găsit însă de către o localnică la aproape o săptămână de la producerea faptelor, suspecţii fiind prinşi imediat. Păsărin, cunoscut printre săteni sub porecla de „Pictorul”, deşi nu a pictat niciodată nimic, şi-a recunoscut faptele împreună cu amicul său minor, cei doi fiind după gratii şi în prezent. Robert Gabriel Ardeleanu a fost condamnat de instanţă la o pedeapsă mai mică, datorită vârstei, el având de executat 8 ani pentru viaţa luată consăteanului său.

O instanţă a Tribunalului Gorj i-a condamnat pe cei doi băieţi la plata unor daune morale de 30.000 de lei şi a unei rente de aproape 500 de lei către fiica fostului miner, fata fiind încă minoră. Păsărin şi Ardeleanu au contestat cu recurs sentinţa de la Târgu Jiu şi aşteaptă ca luna viitoare procesul să fie reluat la Curtea de Apel Craiova, în speranţa unei pedepse mai reduse şi a unor daune mai mici pe care să le suporte în urma faptelor comise de ei.

Vizualizări: 153

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: