Două mașini ale primăriei, furate piesă cu piesă

Jaf la drumul mare în localitatea Drăguțești. Două salvări pe care le are în patrimoniu primăria au fost furate piesă cu piesă. În curtea instituției, au mai rămas doar caroseriile. Mașinile au fost puse pe butuci, iar polițiștii au pornit pe urmele hoților. Primele indicii duc chiar către un consilier din comună.

Primarul din Drăguțești, Ion Popescu, a explicat cum a aflat că mașinile au fost distruse și furate aproape cu totul. Piesele ar fi fost luate de acolo cu un tractor de un localnic. Bărbatul i-ar fi mărturisit primarului că le-a dus unui consilier local care i-ar fi spus că le-a cumpărat de la primărie.

“Sunt două salvări care au fost donate primăriei acum câțiva ani buni. Eu le aveam parcate lângă sala de sport, puse una lângă alta. Fiind la biserică la Cârbești, mă plângeam oamenilor că mi-au furat motoarele cu cutiile de viteză cu tot, volan, roți. Au lăsat doar caroseria goală. Mi-a spus un om că lucrurile de la primărie nu mi-au fost furate, că le-a încărcat el la un consilier care i-a spus că i le-a vândut lui primăria. Și omul a spus că i le-a încărcat cu tractorul și i le-a dus lui. Eu i-am spus că noi nu am făcut așa ceva, nu am făcut licitație, nu avem voie să vindem”, a explicat primarul Ion Popescu.

Nu se știe dacă va mai da cineva de urmele hoților. Și asta pentru că piesele ar fi fost scoase deja la vânzare pe internet. Primarul a făcut plângere la Poliție, iar anchetatorii fac cercetări. „Am înțeles că au fost scoase pe olx.ro. Eu am făcut plângere la Poliție pentru că nu aveam altă variantă. Mașinile nu funcționau, dar erau în stare bună. Șoferul care le-a adus a spus că una pornea și nu aveau mari defecte la ele. Am avut camere, dar în perioada aia nu ne-au mers”, a mai spus primarul din Drăguțești.

Acesta nu ar fi singurul incident de acest gen din comună. Primarul susține că s-a mai lovit de astfel de fapte de vandalizare și îi arată cu degetul tot pe adversarii săi politici. „Am avut un incident în satul Dîmbova. Am lucrat acolo cu oamenii din sat. După ce am terminat lucrarea, ne-au furat mesele și banca. Au devalizat. Tot ce facem, ei dărâmă. Ei cred că politica se face așa”, a încheiat Popescu.

Vizualizări: 2,554

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: