Două persoane reţinute pentru accidentul mortal de la Bărbăteşti

După câteva ore de activităţi de cercetare complexe şi investigaţii desfăşurate cu profesionalism, poliţiştii au descoperit autoturismul implicat în accidentul de circulaţie produs pe raza comunei Bărbăteşti. Deşi au părăsit locul accidentului fără a anunţa evenimentul, poliţiştii au identificat atât proprietarul autovehiculului, cât şi suspectul care l-a condus. Cei doi au fost reţinuţi pe timp de 24 de ore şi urmează să fie prezentaţi cu propunere de arestare preventivă Parchetului de pe lângă Judecătoria Tg. Cărbuneşti.

În noaptea de 17.08.2011, orele 01:31, poliţiştii din Bărbăteşti au fost sesizaţi prin apelul de urgenţă 112, de către un localnic, despre faptul că a găsit o persoană decedată pe marginea părţii carosabile, posibil victimă a unui accident de circulaţie şi că şoferul care a accidentat-o nu a oprit, continuându-şi deplasarea.

La locul accidentului s-a deplasat o echipă de cercetare complexă formată din poliţişti ai Serviciului Rutier, specialişti criminalişti din cadrul Serviciului Criminalistic şi poliţişti ai Poliţiei Oraşului Tg. Cărbuneşti.

Primele cercetări efectuate la faţa locului au concluzionat că victima, un bărbat de 69 de ani, din comuna Bărbăteşti, fiind întinsă pe partea carosabilă, a fost accidentată de un autovehicul ce se deplasa pe DJ 661, din direcţia Tg. Cărbuneşti spre comuna Ţântăreni.

În urma activităţilor de investigare tehnico-ştiinţifice efectuate la faţa locului, poliţiştii au stabilit marca autovehiculului implicat în accident şi au format un cerc de suspecţi în care au fost incluşi posesorii unui astfel de tip de autovehicul.

În jurul orelor 13:30, urmare a investigaţiilor desfăşurate, poliţiştii au depistat autoturismul suspect pe raza oraşului Tg. Cărbuneşti. Acesta era parcat, pe un drum secundar, în apropierea unui imobil.

Proprietarul, identificat în persoana lui D.D., de 26 ani, din oraşul Tg. Cărbuneşti, judeţul Gorj, care se afla în autoturism în momentul producerii accidentului, a fost condus la sediul Poliţiei Oraşului Tg. Cărbuneşti. La scurt timp, aici a fost adus de către poliţişti şi bărbatul suspectat că a condus autovehiculul în momentul producerii accidentului, F.D., de 40 ani, din municipiul Tg. Jiu, judeţul Gorj.

Având în vedere probatoriul administrat, poliţiştii Serviciului Rutier au dispus reţinerea pe timp de 24 de ore a lui F.D., pentru săvârşirea infracţiunilor de ucidere din culpă şi părăsirea locului accidentului fără încuviinţarea poliţiei. De asemenea, poliţiştii au emis ordonanţă de reţinere şi împotriva lui D.D., pentru săvârşirea infracţiunii de mărturie mincinoasă, întrucât, cu prilejul audierii în calitate de martor, nu a declarat tot ceea ce cunoştea în legătură cu împrejurările în care s-a produs accidentul de circulaţie.

Cei doi suspecţi au fost introduşi în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv al I.P.J. Gorj, urmând ca astăzi, 18 august, să fie prezentaţi cu propunere de arestare preventivă Parchetului de pe lângă Judecătoria Tg. Cărbuneşti.

Poliţiştii continuă investigaţiile pentru lămurirea tuturor împrejurărilor în care s-a produs acest accident de circulaţie şi stabilirea răspunderii judiciare a suspecţilor.

Vizualizări: 225

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: