Două reţineri în urma scandalului dintre romi

Două persoane au fost reţinute, după ce au fost implicate într-un conflict spontan aplanat cu operativitate de către poliţişti.

În după-amiaza acestei zile, orele 14:05,  poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Gorj au fost sesizaţi prin apelul de urgenţă 112 despre faptul că în municipiul Târgu-Jiu, la intrarea în curtea unui imobil situat pe str. Aurel Vlaicu are loc o altercaţie fizică între membrii a două familii, care, de altfel, sunt şi rude.

La faţa locului au ajuns imediat poliţişti din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale, Serviciului de Intervenţie Rapidă şi Poliţiei Municipiului Târgu-Jiu, care au aplanat în scurt timp starea conflictuală.

Din primele cercetări efectuate de către echipa operativă constituită la nivelul I.P.J. Gorj, s-a constatat că în jurul orelor 14:00, a avut loc un conflict spontan între S.I., de 48 de ani, B.E., de 22 de ani şi B.A., de 46 de ani, pe de-o parte, şi B.I., B.L., B.F. şi A.M., pe de altă parte. Conflictul a degenerat, iar suspecţii S.I., B.E. şi B.A. ar fi pătruns în curtea imobilului aparţinând lui B.I., unde ar fi exercitat acte de violenţă fizică asupra membrilor de familie ai proprietarului.

 Urmare a altercaţiei, B.A., de 46 de ani şi o femeie, A.M., de 38 de ani, au suferit leziuni corporale fiind transportate la Spitalul Judeţean Gorj – Unitatea de Primiri Urgenţe, pentru investigaţii şi îngrijiri medicale.

Poliţiştii au condus la sediul I.P.J. Gorj persoanele implicate în conflict.

Întrucât din probatoriul administrat până la până la acest moment al urmăririi penale s-a constatat că S.I., de 48 ani şi B.E., de 22 ani, având asupra lor obiecte contondente au pătruns, fără drept, în curtea locuinţei lui B.I. şi au exercitat acte de violenţă asupra membrilor de familie ai proprietarului, poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale au dispus împotriva celor doi măsura reţinerii pe bază de de ordonanţă de reţinere pe o perioadă de 24 ore, pentru comiterea infracţiunii de violare de domiciliu.

Suspecţii au fost introduşi în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al I.P.J. Gorj, urmând ca în data de 6 mai 2012, să fie prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu, cu propunere de arestare preventivă.

Cercetările continuă pentru lămurirea tuturor împrejurărilor de fapt şi stabilirea răspunderii judiciare a persoanelor implicate.

(IPJ)

Vizualizări: 127

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: