Două săptămâni de arest preventiv pentru romii prinşi în flagrant

Cei doi bărbaţi de etnie rromă reţinuţi de poliţiştii gorjeni în urma unui flagrant în care aceştia au primit, prin şantaj, suma de 40.000 de lei, vor rămâne în spatele gratiilor pentru 15 zile, conform unei hotărâri luate aseară târziu de o instanţă a Judecătoriei Târgu Jiu.

Ambii bărbaţi au fost prezentaţi ieri la instanţă şi, după mai multe ore de deliberări, judecătorii au luat hotărârea ca cei doi, tată şi fiu, să fie arestaţi preventiv 15 zile, nu 29, cum solicitaseră anchetatorii. Cei doi, Costel şi Vasile Baldovin, de 28 şi 56 de ani,  sunt nepotul şi, respectiv, fiul lui Constantin Baldovin Sută, judecător al ţiganilor din România. Costel şi Vasile Baldovin au fost prinşi marţi după-amiază în flagrant, în Piaţa Centrală din Târgu Jiu, în timp ce primeau de la un bărbat suma de 40.000 de lei. Denunţătorul acestora a susţinut că a fost şantajat să restituie banii respectivi după ce făcuse un împrumut la cei doi. Acesta s-a adresat poliţiştilor la începutul lunii septembrie, plângându-se că restituise banii împrumutaţi de mai multe ori şi că, acum, este forţat să restituie în continuare alte sume.   

Susţin că nu au nicio vină

Vasile Baldovin şi fiul său Costel au negat faptul că ar fi comis vreo infracţiune de şantaj, spunându-le jurnaliştilor, ieri, când au fost aduşi la Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Jiu pentru audieri, că au fost "umiliţi" prin felul în care au fost reţinuţi. Baldovin seniorul a precizat că a fost pus la pământ "ca ultimul infractor" din Piaţa Centrală, deşi el se ştie "nevinovat". "N-am omorât domnule nimic, ce am făcut- N-am făcut nimic! M-au pus la pământ în Piaţă, să mă vadă lumea pe jos ca pe ultimul borfaş, dar nu am făcut nimic rău, sunt nevinovat", a spus seniorul.

"Sunt persoane onorabile, nu au şantajat şi nici nu au dat bani cu camătă. Cel care i-a reclamat e un român care s-a gândit să-i fraierească pe ţigani. El a închiriat nişte spaţii comerciale de la ei, nu a plătit chiria, s-a mai şi împrumutat cu bani de la ei ca să îşi cumpere marfă şi acum nu a mai dat un leu înapoi. S-a dus la Poliţie ca să facă pe victima, dar nu e nimic adevărat cu privire la cei doi", a menţionat Nelu Pavel, lider al Partidei Rromilor din Gorj.

IPJ Gorj a menţionat însă într-un comunicat de presă dat publicităţii că "există indicii temeinice" cu privire la faptul că cei doi au şantajat şi alte persoane pe raza judeţului.

Vizualizări: 102

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: