Două sate din Gorj, printre cele mai frumoase din România

Două sate din județul nostru ne reprezintă cu succes în rândul celor mai frumoase sate din România. Este vorba de satul Hobița, comuna Peștișani, și satul Polovragi, comuna Polovragi. Cele două sate se regăsesc și în Ghidul Celor Mai Frumoase Sate din România și au fost vizitate de curând de președintele Asociației Celor Mai Frumoase Sate din Franța. Primarul din Polovragi, Ștefan Făsuescu, unul din membrii fondatori ai acestei asociații, a declarat că intenționează să promoveze produsele tradiționale din cele două sate în marile capitale ale Europei.

Satul sculptorului Constantin Brâncuşi, Hobiţa, şi Polovragi sunt cele două sate din Gorj care datorită specificului zonei dar și punctelor turistice au reușit să fie promovate la nivel european de către Asociația Celor Mai Frumoase Sate din România. Primarul din Polovragi, Ștefan Făsuescu, spune că și alte sate din Gorj se pregătesc să intre în asociație. ”Satul Polovragi este de doi ani în asociație, eu sunt membru fondator al asociației și am făcut demersuri ca și alte sate din Baia de Fier sau Runcu să devină membre. S-a lansat și Ghidul Celor Mai Frumoase Sate din România dar deocamdată doar astea două sunt cuprinse”, a declarat Ștefan Făsuescu, primarul din Polovragi.

Căpşunele de Polovragi, promovate în Europa

Scopul asociației este acela de a promova localitățile atât din punct de vedere turistic cât și prin prisma produselor tradiționale din zonă. Căpșunele din Polovragi sunt deja recunoscute însă primarul vrea să le lanseze pe piața din capitală și de ce nu europeană. ”În luna mai suntem invitați la Brașov, în Piața Satului, unde ne vom promova produsele specifice zonei. Intenționăm, prin intermediul asociației, să luăm tarabe pe piețele din București și chiar și din Europa să ne vindem căpșunele pe care le producem cu tonele”, a adăugat primarul din Polovragi.

Vizualizări: 314

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: