Două teme de la PSD: Orzan şi Ruşeţ

Liderii PSD Gorj, dar şi pesediştii acoperiţi sub alte culori politice, au impus de câteva zile două teme noi în presa locală. Una ar fi că Orzan este cel mai potrivit pentru a-i lua locul preşedintelui PNL Gorj, Dian Popescu, a doua că Ion Ruşeţ nu poate avea altă destinaţie politică decât PDL, pentru că ar fi în graţiile liderului Vasile Blaga. Pesediştii şi mijloacele lor de informare în masă promovează atât de intens cele două teorii, în prag de campanie electorală, încât îmi vine să cred că social-democraţii au rămas fără cârtiţe în PNL şi PDL.

Dacă Orzan are un „no-combat, no-problem” de ani buni cu PSD, poate şi pentru a nu-şi pune în pericol afacerea, Ruşeţ a lucrat pe faţă cu pesediştii, doar din interes personal. Şi după ce a plecat din PDL, dar şi atunci când conducea acest partid la Gorj. Interesant este că, după doi ani de USL mai mult sau mai puţin total, pesediştii simt din nou nevoia să controleze PDL, partid pe care probabil că îl credeau mort acum doi ani. Şi nu numai să îl controleze, ci şi să îl destabilizeze prin infiltrarea lui Ruşeţ.

Mi-e greu să cred că PDL Gorj sau Vasile Blaga i-ar mai deschide uşa lui Ruşeţ sau altora care au fugit ca şobolanii când au crezut că se scufundă corabia. Alegerile din 2012 i-au pus pe mulţi pe fugă, iar creşterea în sondaje şi alianţa cu PNL i-ar aduce pe mulţi înapoi. Doar că nu am remarcat nici la nivel central, nici la nivel local, ca PDL să ducă o politică de atragere cu orice preţ a oricărui politician este disponibil, cum fac UNPR şi PLR.

Dincolo de caracterul lui Ruşeţ, este şi lipsa lui de bazin electoral. Minerii şi energeticienii care l-au ales senator în 2008 au fost trădaţi în aşteptările lor. De atunci şi până acum, Ruşeţ a plecat ca să nu fie dat afară din Federaţia Naţională Mine – Energie, apoi a procedat la fel cu Federaţia Univers. Practic, în afară de Ciurel, Căldăruşe şi eventual avocatul Pecingină, nu cred că îl mai votează cineva pe fostul senator al României, cum îi plăcea să se prezinte. Înţeleg aşadar de ce interesul lui Ruşeţ de a intra în PDL este egal cu dezinteresul PDL de a-l reprimi pe politicianul care a purtat întotdeauna maieul roşu pe sub cămaşa portocalie, cum bine spunea un jurnalist acum ceva ani despre un alt trădător, pe numele lui Liviu Andrei.

Vizualizări: 145

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: