Dovada incontestabilă că Victor Ponta a evoluat din maimuţoi

Cică la început Adam și Eva mergeau în p**ele goale prin Rai. Era totul perfect, n-aveau nevoie de nimic, nu aveau buric (decât în prezentările lor ulterioare în picturi sau sculpturi) și li se bălăngănea, practic, de fericire, pe pășunile roditoare și nesfârșite ale paradisului. Pe urmă s-a întâmplat ca unul să muște din măr și totul s-a schimbat. Printre altele, au devenit conștienți de propria goliciune. Și așa, doamnelor și domnilor, a luat naștere rușinea, la om.

Maimuțele nu au rușine. Maimuțele se scarpină în fund și apoi miros, curioase, maimuțele fac pipi în propriile guri, maimuțele își arată curul roșu cetățenilor respectabili și, desigur, se strâmbă ca niște veritabile maimuțe în cele mai nepotrivite momente.

Titlul acestui articol este greșit. Victor Ponta nu a evoluat din maimuțoi. Victor Ponta ESTE un maimuțoi. Este singura lui scuză. Urmărit penal și (aproape sigur) în curând condamnat, Ponta a ajuns subiectul de râs al întregii lumi. Însuși contestatul Viktor Orban a urinat cu boltă pe colegul Victor din România, avertizând că un urmărit penal ar trebui să aibă mai multă decență atunci când vorbește despre persoane care nu au probleme cu legea, cel puțin, că de diplomație nu poate fi vorba, în cazul macacului.

Așa! Ca să fiu mai specific, Victor Ponta nu este orice fel de maimuțoi. Victor Ponta este un macac. Nu râdeți, chiar e o specie numită așa și chiar seamănă cu Victor Ponta. Nu doar fizic, ci și la obiceiuri. Macacii sunt cunoscuți pe plan mondial pentru faptul că trăiesc din furat, în zone urbane aglomerate din câteva țări asiatice. Fură tot ce prind fără să arate vreo urmă de rușine sau bun-simț, ba chiar fără să afișeze, cel puțin în cazul macacilor mai mârșavi, vreo urmă de vină. Sună cunoscut? Felicitări. Fiecare minut cu Victor Ponta premier este o rușine pentru România. E drept, România este obișnuită să fie rușinea Europei, de aceea poate nici reacția opiniei publice nu este foarte hotărâtă. Ăștia suntem, conduși de pârnăiași, trebuie să acceptăm evidențele. Singura veste bună este că macacul Ponta se autodistruge încet, dar sigur. Când justiția și presa vor termina cu el, nici măcar cele mai amărăștene comunități de macaci nu-l vor mai primi în rândurile lor.

Vizualizări: 147

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: