Dragnea, detonatorul USL?!

Frăţia dintre social-democraţi şi liberali îşi trăieşte ultimele zvâcniri, cu toate eforturile celor doi lideri ai partidelor care o compun de a părea mai uniţi ca niciodată. Chiar dacă parlamentul nu a aprobat punerea sub urmărire a ministrului liberal Vosganian, lucru care-l lasă pe fostul ministru Videanu responsabil de gazele ieftine ale afaceristului Niculae, alianţa tot e pe ducă. Fitilul l-a reaprins ministrul Dragnea, cu a lui descentralizare care-i face pe miniştrii liberali martori la cărat de apă. Asta nu înseamnă că până acum ar fi fost altceva… Prin descentralizare, Dragnea îi ia ministrului Stroe o parte din poliţie şi alte instituţii centrale dependente de administraţia liberalului, iar ministresei de la Transporturi îi ia Metroul şi porturile de la Dunăre, pe care le dăruieşte consiliilor locale.

Descentralizarea aflată acum doar la stadiul de proiect, care circulă semiclandestin printre primari şi şefii de consilii judeţene, îi face pe cei din urmă şi mai baroni decât sunt acum. Practic, în viitor, dacă proiectul va fi aprobat aşa cum este, nu o să mai vrea nimeni să fie ministru, ci toată pleiada de aşa-zişi politicieni se va înghesui la funcţia de preşedinte de consiliu judeţean, care nici până acum nu era de neglijat, dacă nu ţineai cu tot dinadinsul să te faci de râs zilnic la televizor.

În loc de răspuns la acest afront, ce zic eu (!?), această palmă peste gură cu piciorul, liberalii sunt certaţi de Antonescu şi ameninţaţi cu excluderea din partid dacă mai toarnă calomnii la adresa PSD sau dacă iniţiază proiecte de legi fără ştiinţa partidului. Habar nu am din care partid vrea să-i dea afară Antonescu, pentru că liberalii nu mai formează de mult un partid, ci sunt doar o anexă a PSD. Până una alta Dragnea, băiat de la ţară, din Teleormanul atât de sărac, trebuie felicitat pentru cum le-a tras-o politicienilor mitici din Bucureşti, cărora prin acest proiect de lege a descentralizării le-a luat şi puterea şi banii. Şi nu a  stat în Bucureşti decât doi ani! Va închipuiţi cu ce mai rămâne Ponta după patru ani de vicepremierat al lui Dragnea?

Vizualizări: 161

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: