Drumul Elenei Udrea, scos la licitaţie

Consiliul Judeţean Gorj a scos la licitaţie lucrările de reabilitare a  drumului judeţean ce străbate localităţile Târgu Cărbuneşti, Ţicleni şi Peşteana. Este vorba de 25 de km de drum la care se impun lucrări urgente de reparaţii. Valoare investiţiei depăşeşte valoarea de 52 de milioane de lei, mare parte fiind de fapt fonduri europene.

În acest moment sunt aşteptate ofertele firmelor interesate, care au ca termen mijlocul lunii august pentru a depune documentaţia de participare la licitaţie. „Este vorba de lucrări destul de complexe, între care reabilitarea a 10 poduri. S-a discutat foarte mult de starea drumului, ea fiind una destul de proastă”, a declarat Adina Andriţoiu, purtătorul de cuvânt al Consiliului Judeţean Gorj.

Finanţarea reabilitării acestui tronson de drum a fost semnată de ministrul Dezvoltării Regionale, Elena Udrea, în data de 24 iunie, la ultima vizită a sa în judeţul Gorj. Valoarea totală a acestor lucrări este de 52.843.727 lei cu TVA, mare parte fiind din fonduri europene. Circa 38 de milioane sunt lucrări efective, restul fiind folosiţi pentru asistenţa tehnică, expertiză, audit şi consultanţă. Din suma totală Consiliul Judeţean Gorj contribuie cu 2%,  la care se mai adaugă şi cheltuielile neeligibile. În total, suma cu care participă Consiliul Judeţean ajunge la aproximativ 1.300.000 lei.

Mazilu: Drumul a fost plombat 25 de ani

Edilul din Târgu Cărbuneşti, Mihai Mazilu, este de părere că drumul putea fi reabilitat şi până acum, cu banii care au fost băgaţi în cârpeli an de an. „ E extraordinar că s-a scos la licitaţie. Pe acest drum am făcut 25 de ani naveta, când lucram la petrol şi de fiecare dată în 25 de ani s-a plombat. E bine că în ceasul al treisprezecelea s-a găsit resursa financiară. După părerea mea este unul dintre drumurile importante, gabaritul mare al maşinilor mari de la petrol a ajuns în starea în care este. Dacă se apucă anul ăsta de lucrări este un lucru extraordinar. În fiecare an a fost plombat. Dacă facem un calcul financiar, contabiliceşte aşa, cât s-a băgat 25 de ani în plombări mai bine se turna un covor asfaltic, dar este bine şi acum în ceasul al treisprezecelea”, a declarat Mihai Mazilu, primarul din Târgu Cărbuneşti.

Vizualizări: 141

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: