DSP Gorj face vaccinurile cu un an întârziere

Toţi elevii care nu au fost vaccinaţi la timp îşi vor primi vaccinul începând cu acest nou an şcolar. Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Gorj spun că dozele de vaccin au sosit şi vor sosi în continuare astfel că vaccinarea se va desfăşura fără probleme.

Cei vizaţi sunt în special tinerii care sunt acum în clasele a II-a şi a IX-a şi care trebuiau vaccinaţi cu un an înainte însă aceştia nu au putut să-şi primească doza de vaccin pentru că acestea au lipsit din laboratoarele Direcţiei de Sănătate Publică. „Au început vaccinările care au lipsit până acum. Grupurile ţină sunt elevii care anul trecut erau în clasa I şi cei care erau în clasa a VIII-a. Atunci nu au fost vaccinurile şi sunt recuperaţi chiar dacă acum sunt cu un an mai mari”, a declarat Elena Piţian, purtătoarea de cuvânt a Direcţiei de Sănătate Publică Gorj.

Dozele de vaccin ajung săptămânal în laboratorul DSP Gorj şi de aici sunt repartizate cabinetelor medicale şcolare. „Am început deja să primim dozele, vaccinarea se face fără probleme. Sunt vaccinuri care au lipsit anul trecut şi se recuperează acum fără probleme”, a declarat Marilena Grama, asistenta medicală de la Şcoala Generală „Alexandru Ştefulescu”.

Tot în această perioadă se vaccinează şi elevii de clasa a VIII-a şi clasa I cu acelaşi vaccin pentru a se evita situaţia de anul trecut.

Vizualizări: 213

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: