După catastrofa de la bacalaureat urmează deființările de clase

Dezastrul de anul trecut al examenului de bacalaureat își arată și acum efectele. Liceele din județul Gorj care au înregistrat rezultate slabe au fost penalizate de Inspectoratul Școlar Județean cu desfiinţarea unei clase de a IX-a din planul de școlarizare, măsură ce se va aplica toamna acestui an. Unitățile afectate sunt Grupul Școlar Auto din Târgu Jiu și Grupul Școlar Bârsești. Aici procentele de promovabilitate înregistrate la sesiunea din luna iulie au fost de 10% și de 3%.

Au avut rezultate mici la examenul de bacalaureat din vara trecută, iar acum trebuie să desființeze clase. Este vorba despre două unități de învățământ din Gorj, respectiv Grupul Școlar Auto și Grupul Școlar Bârsești, care vor avea cu o clasă mai puțin la a IX-a pentru că rata de promovabilitate la acest examen a fost sub 15%, de 10% și de 3%. ”Anul acesta avem șapte clase de a IX-a, iar pentru anul școlar viitor ni s-a aprobat cu o clasă mai puțin. Din aceste clase doar cu 50% dintre elevi poți să mergi la un examen adevărat pentru că ei nu pot mai mult. La liceu au intrat elevi care aveau și note de 2.00 și 3.00 care nu fac față claselor de liceu și nu pot să ia bacalaureatul. Locul lor e la profesională”, spune Alina Dănăricu, directoarea Grupului Școlar Auto din municipiu. Tot aici s-a stabilit cu acordul părinților ca elevii care obțin la ultima teză note mai mici de 5.00 să nu mai participe la examenul de bacalaureat. ”Prin regulamentul de ordine interioară s-a stabilit, cu acordul părinților, ca la ultima teză ce va fi similară cu condițiile examenului de bacalaureat și care va fi susținută la română, matematică, fizică sau biologie, elevii care nu obțin note peste 5.00 să nu mai intre în acest examen. Cu aceste condiții au fost de acord și părinții și fac parte din regulamentul de ordine interioară al școlii”, mai menționează Alina Dănăricu.

REZULTATE

Cel mai slab rezultat din județ la examenul de bacalaureat din vara trecută l-a avut Liceul din Bustuchin, care nu a avut nicun promovat. Printre elevii care au ratat examenul se mai numără cei de la Grupul Școlar Tismana, Grupul Școlar Industrial ”Constantin Brâncuși” din Peștișani, Grupul Școlar Industrial Baia de Fier, Stoina, Roșia de Amaradia.

Vizualizări: 105

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: