După zece ani

Academia Caţavencu publica în 2005, adică acum zece ani, un articol semnat de Cornel Ivanciuc şi redescoperit acum de Robert Turcescu. Articolul de acum un deceniu descrie la milimetru dosarul de astăzi al DNA, cunoscut sub numele „Microsoft”. Aşa cum era stadiul afacerii Microsoft în 2005, când Băsescu abia intrase pe fir.

Iată câteva spicuiri ale unei afaceri care a început în 2001: „Scriptic, propunerea a venit din partea lui Cozmânca. Faptic, a venit prin vointa lui Miky Spaga, zis Serban Mihailescu. (...) Valoarea contractului este de 54,5 milioane de dolari. Cifra totala a licenţelor ajunge la 50 de mii, in timp ce Fujitsu Siemens nu are mai mult de şapte mii de calculatoare. (...) Valoarea reala a contractului nu poate depasi 25 de milioane de dolari. Diferenţa de aproape 30 de milioane s-a evaporat ca roua. (...) Miky Şpaga este şi a ramas in spatele reprezentatiei Fujitsu Siemens din Romånia... La rugamintea lui Miky Spaga, Bejenariu a riscat pe ultima suta de metri a administratiei Nastase, sa mai repete trucul (...) Claudiu Florica bate acum pe la usile ministerelor lui Tariceanu si se lauda ca are o imputernicire speciala de la presedintele Basescu, pentru a prelua integral, toate proiectele administratiei publice. Nu singur, ci cu... Nicolae Badea, patronul Clubului Dinamo, si Florin Talpes.... Minister condus de Mircea Miclea, fostul angajat al lui Florin Talpes, prietenul si colaboratorul lui Claudiu Florica. (...)Spunem coruptie, deoarece Claudiu Florica n-a vândut guvernului decât o simpla foaie de hârtie, pentru suma de 54,5 milioane de dolari. In rest, Florica na dat nici macar o imprimanta. (...) Totul a fost facut din bani publici, fara licitatie... Florica este ginerele lui Cornea, liderul Sidicatelor Libere din |nvatamånt. (...) Îl rugam pe Claudiu Florica răspundă: Aveti relatii privilegiate cu Serban Mihailescu zis Miky Spaga, cu tenismenul Dinu Pescariu si cu Florin Talpes? Este adevarat ca Dinu Pescariu v-a prezentat lui Miky Spaga? Da!?”.

Rămâne o singură întrebare: dacă toate lucrurile astea au fost scrise acum zece ani, dacă toate numele erau cunoscute, cine este vinovat că gaşca asta a fost lăsată să fure până în 2015? Şi cum de iniţiatorii Florică şi Pescariu au fost scoşi din dosar pentru că au turnat, când ei sunt cei care au pus afacerea la cale? DNA trebuie să spună cine şi de ce a ţinut dosarele pitite, pentru că sunt tot mai multe voci care spun că Pescariu şi Florică sunt protejaţi pentru că sunt ofiţeri acoperiţi. Şi că au produs bani pentru servicii în tot acest timp.

Vizualizări: 165

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: