E stabilit: Porumbel, vicele lui Leuştean

Dumitru Leuştean, candidatul USL la Novaci, a declarat ieri că cel mai probabil Gheorghe Porumbel va fi viceprimar, nu Pantelimon Todea, cum se vehiculează. Dumitru Bondoc, candidatul PRM-ului la Primăria Novaci, susține că promisiunea prin care Gheorghe Porumbel va deveni viceprimar dacă Dumitru Leuștean va ieși primar la Novaci va fi încălcată. Acesta spune că Porumbel ar fi fost forțat să treacă înapoi în PSD după ce fusese racolat de UNPR, iar acum o să piardă și postul de viceprimar, pe acesta fiind preferat actualul primar Pantelimon Todea.

Zvonul cum că Pantelimon Todea ar fi preferat ca vine la Novaci în locul lui Gheorghe Porumbel există și pe limba peremiştilor gorjeni. Noua echipă ar fi formată din Dumitru Leuștean primar și Todea viceprimar. ”Asa s-a spus, pe Porumbel l-au cam forțat să treacă în tabăra... El a vrut să candideze ca primar,  are o trecere la Novaci și l-au băgat imediat după acesta, după multe discuții, că a venit din afară și a venit pe locul II după candidatul Leuștean. În varianta lor este el viceprimar, dar după câte se aude la nivelul localității ei vor să ajungă tot la actualul primar, să fie vice și merg pe varianta asta, Leuștean și Todea Pantelimon primar și viceprimar”, susține Dumitru Bondoc. Fostul consilier al lui Pantelimon Todea mai povestește că Porumbel nu ăi face campanie lui Leuștean cu goarna. ”Porumbel e la Doina Gorjului, are niște facilități, am înțeles că s-a descurcat foarte bine  în negocierea pe care a făcut-o și în rest e treaba lui. Așa se aude, că nu are în plan echipa. Porumbel îl susține în felul lui, eu nu știu în ce fel se implică pentru că ei au învățat că nu prea se merge în campanie cu echipa și cu goarna după tine, că lumea nu agreează asemenea comportamente”, mai afirmă Bondoc.

Porumbel vice

Gheorghe Porumbel explică faptul că postul de viceprimar este stabilit de consilierii locali și va accepta această funcție dacă va avea o majoritate confortabilă în consiliul local. Porumbel mai spune că actualul primar, Pantelimon Todea nu ar putea primi această funcție deoarece face parte din PC, formațiune care alcătuiește împreună cu PNL-ul ACD. Protocolul prevede că în situația în care primarul face parte din ACD postul de viceprimar îi va reveni obligatoriu unui consilier din PSD. Iar în opinia lui Dumitru Leuștean, aceste zvonuri sunt doar niște intoxicări electorale scoase de contracandidații săi la primărie.  Leuștean susține că nu va încălca protocolul USL. ”Todea este pe locul 6 la consilieri locali și Porumbel pe locul 2. Mai mult decât atât, este un protocol la nivel național și județean, iar Porumbel vrea viceprimar, iar protocolul nu prea avem cum să-l încălcăm”, menționează Dumitru Leuștea, candidatul USL la Primăria Novaci.

Vizualizări: 130

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: