„E timpul pentru locuri de muncă şi creştere economică”

Vicepreşedintele Partidului Popular European, deputatul doljean Marian-Jean Marinescu, a deschis reuniunea Biroului Grupului de la Budapesta, pe tema politicii de coeziune, subliniind necesitatea stabilirii cerinţelor reale ale diferitelor regiuni pentru ca abia  apoi să fie identificate resursele adecvate pentru satisfacerea acestora.

Biroul Grupului Partidului Popular European din Parlamentul European s-a aflat în reuniune de lucru la Budapesta în zilele de 4 şi 5 martie. Tema principală a dezbaterilor au constituit-o aspectele economice şi sociale referitoare la politica de coeziune:  “E timpul pentru locuri de muncă şi creştere economică”. Lucrările au fost conduse de vice-preşedintele grupului PPE, doljeanul Marian-Jean Marinescu. Printre vorbitori s-au aflat preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Durao Barroso, comisarul pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală, Dacian Cioloş şi comisarul pentru Politică Regională, Johannes Hahn.

Acest proces a însemnat că multe dintre politicile UE au fost remodelate şi transformate pentru a-şi atinge obiectivele iniţiale pentru care au fost create. "Uniunea Europeană, cu 27 de state membre, este formată din 268 de regiuni. Intre acestea există mari disparităţi economice şi sociale. Scopul politicii de coeziune este acela de a reduce aceste diferenţe şi de a spori potenţialul acestor regiuni, pentru a contribui la creşterea competitivităţii pe piaţa unică a UE", a reamintit europarlamentarul român. "Cel mai important lucru este să nu pierdem din vedere motivele pentru care a fost creată politica de coeziune şi anume sprijinirea regiunilor sărace din Europa, stimularea creşterii economice şi crearea de noi locuri de muncă. Trebuie găsit un echilibru între raţionalizarea cheltuielilor şi nevoia de echilibru în dezvoltarea regiunilor europene, cu scopul de a stimula  competitivitatea economiei UE." 

Vizualizări: 99

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: