EBA, Ponta și bacalaureatul

45% dintre elevii gorjeni nu au luat bacalaureatul. Asta înseamnă...2 din 3, sau cum- Pardon, cred că mi-a calculat doamna Anastase. Înseamnă mult, oricum. Înseamnă că trei sferturi dintre elevii județului nostru au făcut școala generală degeaba. N-au înțeles nimic. Vor rămâne, cel mai probabil, cu școala vieții, dar fără să profeseze vreodată nici în asta.

De ce au picat atâția- Bacalaureatul nu e, totuși, doctorat (deși ăla am văzut la nivel mai înalt că se ia mult mai ușor). Bacalaureatul e un examen la care orice cretin ar trebui să ia 5-ul și să se poată duce, probabil, la orice facultate de doi lei dintre multele care există deja. Nici măcar nu-ți trebuie profesori pentru asta. Teoretic, trebuie doar să citești niște cărți. Aaaaoleu! Păi, cum să citim, frate, că noi și pe Facebook am desființat limba română- Nu mai există vocale. Cn steți voi să n spnți k nu e bn- Așa scriem noi, pentru că ne grăbim. Vrem să fim eficienți. Avem foarte mult de învățat, suntem avizi de cunoaștere și de asimilat informații și n-avem timp să scriem cuvintele întregi. Cele 0,1 secunde câștigate pentru că n-am pus i-ul și e-ul de la ”bine” or să ne ajute în viață, cândva. Poate ajungem și noi europarlamentari, ca fiica președintelui, care a adus eliminarea vocalelor la nivel de artă, reușind să nu le folosească nici măcar în vorbire.

Poporule, fă cu Băsescu ce vrei, demite-l, arestează-l, torturează-l în direct la Antena 3 sub privirile injectate ale lui Ciutacu, Grecu, Gâdea, Ciuvică. Adu USL-ul la putere să ne mărească salariile și pensiile cu 100% și să-i ajute pe toți proștii fără talente sau diplome să trăiască bine. Să nu mai fie zâzanie, să nu mai fie tensiuni, România să fie liniștită și oamenii (mai ales ai lor) să-și vadă de treburi. Dar, pentru numele lui Dumnezeu, ai măcar bunul-simț să-i spui plagiatorului să se care. Un om care a furat ca să-și aroge un titlu de doctor de care nu avea nevoie nu e deloc cel mai bun exemplu pentru niște copii care nu mai sunt lăsați să fure (vezi camerele de luat vederi, care s-ar putea să determine mai mulți copii să se pună cu burta pe carte decât au reușit mii de profesori post-decembriști). Ce-o să zică acum toți picații de la Bac- ”Domnu’ Ponta, vă rugăm, matale știi cât de importante sunt studiile! Scoate-ne camerele și lasă-ne să facem cum ai făcut matale! Vrem să călcăm pe ilustrele-ți urme!”. Și cine știe, poate astfel vor ajunge nu doar europarlamentari, ci și prim-miniștri.

Vizualizări: 121

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: