Edilitara Public, datorii de miliarde către o firmă

Edilitara Public, societatea administrată de Alexandru Zaharia şi a cărui principal acţionar este Consiliul Local Târgu Jiu, are de înapoiat aproape două miliarde unei firme private din municipiu. În fapt, cele două părţi au ajuns şi la instanţă însă după doar două termene de judecată s-au înţeles de comun acord la reeşalonarea datoriei.

SC Edilitara Public SA a cumpărat în 2007 mai multe agregate pentru stația de asfalt de la SC Dacorex Com SRL. Valoarea achiziției se ridică undeva la 2,2 miliarde de lei vechi, după cum afirmă directorul Edilitara, Alexandru Zaharia. Cele două societăţi au ajuns însă la proces pentru că dintr-un motiv sau altul, firma Consiliului Local nu a mai plătit valoarea mărfii cumpărate. ”Am cumpărat nişte agregate pentru staţia de asfalt și am mers mai greu cu decontările, am avut și noi alte priorităţi şi de aceea s-a ajuns la proces, ne-au dat în judecată, a fost și o sumă mai mare”, a declarat Alexandru Zaharia.

Reeşalonare

Înregistrat la Tribunalul Gorj în data de 19 septembrie, procesul a avut deja două termene de judecată, la cel din octombrie cele două plăți stabilind de comun acord reeşalonarea şi compensarea sumei de 224.368,79. ”Am stabilit de comun acord să mai compensăm şi noi cu lucrări de asfaltare și mai avem cam trei rate să le dăm. Am stabilit lunar să le dăm 380 de milioane lei vechi. În plus, mai au şi ei impozite neachitate şi la fel se va face o compensare”, a declarat Alexandru Zaharia.

Vizualizări: 150

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: