Edilitara se dotează cu utilaje vechi

Edilitara Public SA, societatea Consiliului Local Târgu Jiu, cumpără mai multe utilaje la mâna a doua. Societatea a postat anunțuri pe SEAP în vederea achiziționării unei autobasculante dotată cu macara, lamă și sărăriță, pentru care pune la bătaie suma de 134.000 de lei. O altă licitație a fost pentru același tip de macara, suma fiind de 268.000 de lei pentru două astfel de utilaje.

Conducerea societății a anunţat că nu-și permite să cumpere utilaje noi. „Sunt foarte scumpe. Una e să iei la 30 de mii de euro și alta este să iei la 150 mii de euro cu sărăriță cu tot. Nu avem bani. Și ca să nu mai închiriem de la alții, încet-încet, în fiecare an ne mai luăm câte una-două până devenim independenţi. Le cumpărăm din fonduri proprii”, a declarat Alexandru Zaharia, directorul societății Edilitara Public SA.

Procedurile de licitație au fost demarate. Reprezentanţii Edilitara spun că vor cere Primăriei Târgu Jiu să prindă în lista de investiții de anul viitor şi achiziția unei mașini de măturat, dar și o volă pentru stația de asfalt.

Vizualizări: 632

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: