Edilul din Săulești, cu ANI la Curtea Constituțională

Fostul senator Toni Greblă, devenit judecător la Curtea Constituțională, este unul dintre magistrații care va tranșa într-un fel sau altul problema incompatibilității primarilor, unul dintre edilii din Gorj considerat de Agenția Națională de Integritate ca incompatibil apelând ieri la Curtea Constituțională pentru a-și dovedi nevinovăția. Curtea a fost deja sesizată cu privire la posibila incompatibilitate a unui articol de lege care le interzice primarilor să fie membri în structuri de conducere ale unor firme din subordinea lor, edilul Constantin Rucsandra Drăghici obținând ieri o suspendare a judecății procesului său la Curtea de Apel Craiova după ce a cerut un punct de vedere de la Curtea Constituțională.

„Admite cererea de sesizare a CCR. Dispune sesizarea cu excepţia de neconstituţionalitate a dispoziţiilor art.87 alin.1 lit.f din Legea 161/2003. Dispune suspendarea cauzei în temeiul art.413 alin.1 pct.1 Cod procedură civilă, până la pronunţarea CCR asupra excepţiei de neconstituţionalitate”, se arată în decizia luată ieri la Craiova, Drăghici fiind primul primar din Gorj care apelează la această cale pentru a lămuri problema incompatibilității sale.

Alți primari din Gorj au pierdut deja procesul pe care îl au cu ANI, la Craiova, în timp ce câțiva au fost declarați câștigători, lucrurile fiind însă departe de a fi cât se poate de clare. De fapt, aceștia sunt în situația președintelui ales Klaus Iohannis, declarat și el incompatibil de ANI, într-o primă etapă edilul din Sibiu câștigând procesul la Curtea de Apel Alba, dosarul mutându-se acum la Înalta Curte de Casație și Justiție, unde așteaptă și o decizie a Curții Constituționale.

Vizualizări: 129

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: