Edilul PDL din Tismana, reclamat din nou de consilierii PSD

Primarul din Tismana, Costel Buzianu, a fost reclamat la Poliţie şi DNA pentru că ar fi cheltuit ilegal peste un milion de euro din fondurile Uniunii Europene. Acesta spune că nici vorbă despre vreo astfel de sumă pe care şi-ar fi dorit să o aibă la dispoziţie. În schimb, cei care se ocupă de dosarul respectiv vor trebui în cursul primăverii să îi cheme la audieri pe câţiva ciobani care, teoretic, ar fi trebuit să fie cu oile pe păşunile pe care edilul ar fi trebuit să împrăştie anul trecut îngrăşăminte luată cu milionul de euro care nu există.

 Reclamaţiile împotriva lui Buzianu au fost depuse, crede acesta, de consilieri ai PSD, consilieri cu care primarul PDL se află în dispută de mai mult timp. Edilul portocaliu este acuzat că a folosit banii europeni în campania electorală de anul trecut, deşi destinaţia lor ar fi fost pentru achiziţionarea de îngrăşăminte care să fie împrăştiată pe pajiştile din zona montană, acolo unde merg ciobanii vara cu oile. Costel Buzianu spune că ştie despre plângerile respective şi le consideră aberante, motiv pentru care declară că nu îşi face niciun fel de griji. Primarul din Tismana afirmă că plângerile în cauză i-au fost fabricate pentru că nu au niciun fel de suport real. Acesta declară că nu a primit niciodată un milion de euro la bugetul local, singurii bani care au intrat în conturile primăriei fiind 50.000 de lei, care nu au fost însă cheltuiţi până acum. Edilul susţine că dacă va fi chemat de procurori să dea declaraţii îi va reclama şi el pe cei cu care oricum nu se înţelege de ani de zile.
 
 Reclamat de "nebuni"

 "Sunt nebuni domnule dacă au putut să reclame aşa ceva. Eu ştiu despre ce e vorba pentru că ştiu că a fost o reclamaţie pusă şi la noi la Poliţie la Tismana şi ştiu că şeful de post de acolo a încercat să găsească nişte oameni prin sat, chiar ciobani mi se pare, care să depună mărturie împotriva mea şi nu a găsit pe nimeni. Eu vă spun că l-am şi reclamat la Inspectoratul Judeţean pe şeful Poliţiei Tismana pentru că nu mi se pare deloc în regulă cum procedează. Reclamaţiile astea vin de la consilierii PSD-ului care tot visează să facă un referendum şi să mă schimbe din funcţie, dar oamenii din sate cunosc adevărul şi nu le dau pic de crezare. Păi să mă cheme cine face ancheta să dau declaraţie că nu-i nicio problemă pentru că banii ăştia eu nici nu pot să-i visez la buget, dar să-i mai şi am ca să-i cheltui. Sunt nişte bani veniţi la Primărie pe treaba asta cu pajiştile, vreo 500 de milioane de lei vechi, dar nu am cheltuit un leu din ei, sunt în conturi că de abia au fost viraţi. Deci nu e nicio problemă pentru mine, problemă o să fie pentru cei care m-au reclamat că o să-i reclam şi eu apoi că la cum stau lucrurile cred că am motive", afirmă edilul.
 Surse judiciare susţin că dosarul respectiv a fost instrumentat deja de poliţişti, aceştia declinându-şi competenţa în favoarea procurorilor anticorupţie, cazul urmând să fie preluat, cel mai probabil, de biroul teritorial Târgu Jiu al DNA. Derularea anchetei va presupune şi audierea ciobanilor care au fost vara trecută cu oile la păscut pe munte, aceştia trebuind să spună dacă ştiu ceva despre felul în care ar fi fost cheltuite fondurile europene alocate pentru fertilizarea păşunilor.


Vizualizări: 87

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: