Eduard Popescu, campion naţional de juniori la lupte pe plajă

Luptătorul gorjean Eduard Popescu, sportiv cu dublă legitimare CSM Târgu Jiu – CS Pandurii, a cucerit titlul de campion naţional de juniori, la categoria +90 de Kg, în cadrul Finalei Campionatului Naţional Individual de cadeți, juniori și seniori. Competiţia a avut loc în perioada 30 august – 1 septembrie, pe plaja de la Obelisc, din Costineşti.

Pentru Eduard Popescu este al doilea titlu de campion naţional de juniori la lupte pe plajă, după performanţa obţinută în 2019, tot la Constanţa.

Tânărul luptător gorjean şi-a mai adăugat astfel încă o medalie de aur în palmaresul său. Rezultatul este cu atât mai important, cu cât, prin clasarea pe primul loc, Eduard Popescu a reuşit să se califice pentru Cupa Mondială la lupte pe plajă, competiţie care se dispută la finalul lunii septembrie, tot la Constanţa, a informat CSM Târgu Jiu.

La startul competiţiei organizate de Federaţia Română de Lupte, s-au aliniat peste 350 de sportivi legitimaţi la cluburi din întreaga ţară, la categoriile cadeţi, juniori şi seniori.

Printre sutele de luptători care au mers la Costineşti să îşi demonstreze abilităţile sportive s-au numărat şi luptătorii gorjeni, Eduard Popescu şi Alexandru Beşliu, sportivi antrenaţi de antrenorii Mădălin Gorjanu şi Ştefan Tănase.

Ambii au concurat la categoria +90 de Kg iar la juniori, Eduard Popescu s-a dovedit a fi în formă maximă, sportivul gorjean reuşind să îşi învingă toţi adversarii şi să câştige titlul de campion naţional de juniori, dar şi să se califice la Cupa Mondială la lupte pe plajă. În finală, Eduard Popescu a trecut de Robert Gain, reprezentantul grupării sportive Voinţa Jimbolia.

Vizualizări: 223

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: