Vulturii Fărcăşeşti nu se mai înscrie în campionat

Pandemia care a afectat sportul la nivel naţional are acum urmări şi la nivel local. Aproape jumătate dintre echipele de judeţ nu se mai înscriu în noul sezon, printre acestea fiind şi una dintre echipele de top din anii trecuţi, Vulturii Fărcăşeşti.

După aproximativ doi ani de pauză în campionatele judeţene de fotbal, multe echipe din Gorj se confruntă cu probleme financiare şi nu se vor mai înscrie în noul sezon.

Preconizând cum stau lucrurile, AJF Gorj a organizat în luna august o întâlnire cu reprezentanţii cluburilor din Gorj, care au activat la nivel de Liga 4 şi 5, pentru a stabili cum se va desfăşura noul sezon.

Preşedintele AJF Gorj, Mihai Prunariu, preconizează că vor fi maxim 12 echipe la fiecare eşealon şi, chiar şi aşa, echipele înscrise deja vor avea mari probleme.

Printre cele mai importante abandonuri în acest sezon se numără cel al echipei Vulturii Fărcăşeşti, spune Prunariu: “Va fi extrem de greu să începem competiţia după un an jumătate de pauză. Pentru că fotbaliştii sunt foarte mulţi nevaccinaţi, iar costurile acestea ale testărilor vor cădea pe bugetele primăriilor. Au voie primăriile să dea bani la sport, dar acum nu mai au bani. Şi vă dau un singur exemplu, una dintre cele mai bogate primării de anii trecuţi, cea din Fărcăşeşti, acum e printre cele mai sărace, pentru că nu mai primește bani de la CEO. Aveam acolo o echipă foarte bună şi acum nu se mai înscrie în campionat pentru că nu mai are bani”.

Vulturii Fărcăşeşti a fost una dintre prezenţele constante de pe primele locuri în clasamentul Ligii 4.

Ultimul sezon din Liga 4 Gorj, care s-a jucat doar parţial, a fost 2019-2020, anul trecut AJF Gorj anulând toate campionatele.

Vizualizări: 908

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: