Efectele desfiinţării regionalei Craiova resimţite la Târgu-Jiu

Veste bună pentru angajaţii CFR Marfă Târgu jiu, niciunul nu îşi va pierde locul de muncă după ce sucursala CFR de la Craiova va fi desfiinţată. Singura noutate este că vor aparţine de sucursala Oltenia –Banat. În ceea ce-i priveşte pe angajaţii CFR Călători, aceştia s-ar putea afla pe lista celor disponibilizaţi dacă se va reduce numărul trenurilor ce vor circula pe distanţe scurte.

Adunarea Generală a Acţionarilor (AGA) a hotărât ca din cele opt sucursale CFR din ţară să mai rămână patru. În urma desfiinţării a jumătate dintre ele, 1.500 de salariaţi îşi vor pierde locul de muncă. Sucursala ce are în administrare şi staţiile CFR din Gorj se va comasa cu cea din Timişoara. CFR Marfă Târgu Jiu funcţionează în prezent cu 58 de angajaţi, dintre care 30 de mecanici, 14 ajutori de mecanici, 4 şefi de tură, 1 mecanic instructor, 1 şef punct de lucru şi 8 reparatori. Potrivit liderul sindicatului Mecanicilor de Locomotivă, Gheorghe Ciortea, niciunul dintre aceştia nu va pleca acasă. Astfel, el salută această decizie a AGA. „ În ultima perioadă a fost dat afară personalul executiv, unii abuziv şi au fost păstraţi cei din administraţie. În urma comasării sucursalelor vor fi concediaţi aceia care stau la birou şi nu au activitate, este o măsură salutară din punctul meu de vedere. La Târgu Jiu la CFR Marfă administraţia este compusă dintr-un singur om, dar nu cred că va fi afectat pentru că este nevoie de el”, a precizat Gheorghe Ciortea.

În ceea ce-i priveşte pe cei 8 salariaţi CFR Călători Târgu Jiu aceştia ar putea rămâne pe dinafară dacă propunerea CFR de a renunţa la trenurile care circula pe distanţe scurte va fi pusa in aplicare, salariaţii nemaiavand activitate.

Vizualizări: 124

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: