Efectele Guvernării Ponta: 10.000 de şomeri în Gorj în doar trei ani

Dan Ilie Morega, preşedintele Institutului de Analiză şi Investigaţii Publice, a criticat guvernarea Ponta după ce premierul şi-a prezentat un bilanţ favorabil al activităţii sale din ultimii trei ani. Morega îl acuză pe Victor Ponta de faptul că a sărăcit ţară şi a distrus Gorjul. Potrivit datelor prezentate de Institut, în cei trei ani de guvernare Ponta, aproximativ 10.000 de gorjeni şi-au pierdut locurile de muncă. Morega spune că Ponta îi răsplăteşte pe minerii şi energeticienii, care l-au ajutat în obţinerea mandatelor de deputat, menţinând în fruntea CEO „o conducere hrăpăreaţă”.

Rep.: Ce aveţi de reproşat după trei ani de guvernare Ponta?

Dan Ilie Morega: Ruşine Guvernului Ponta după trei ani de sărăcire a poporului şi dezastrul Gorjului! Gorjenii au aşteptat ca în aceşti ani măcar 10% dintre promisiunile făcute în campanie să fie respectate de Ponta, dar în zadar. Ponta ar trebui să răspundă în faţa gorjenilor cum de Ministerul Finanţelor a găsit 16,6 milioane de euro pentru acordarea unui ajutor de stat firmei Bosch ca să realizeze o investiţie de 33 milioane de euro la Blaj în judeţul Alba. Astfel de ajutoare de stat s-au acordat şi pentru Cluj ca să se creeze locuri de muncă, însă numai pentru Gorj premierul nu poate face nimic. Este inadmisibil aşa ceva. Gorjul a ajuns pe locul 38, din cele 42 de judeţe ale ţării, ca şi grad de sărăcie în condiţiile în care premierul putea să acorde un ajutor de stat pentru un investitor care ar fi putut să creeze noi locuri de muncă.

Rep.: Sunt de vină şi liderii PSD Gorj?

D.I.M.: Coechipierii lui Ponta de la Gorj, Ion Călinoiu şi Florin Cârciumaru, pesedişti de frunte, nu au depus nici un fel de efort în obţinerea unor proiecte pentru a dezvolta judeţul şi pentru a crea noi locuri de muncă. Ei ar trebui să răspundă împreună cu Ponta, cum de sunt posibile ajutoare de stat pentru crearea de locuri de muncă în alte zone ale ţării, iar pentru Gorj nu se găsesc fonduri.

Rep.: Principala promisiune a lui Ponta a fost un milion de locuri de muncă. A respectat ceva?

D.I.M.: În cei trei ani de guvernare Ponta, în Gorj, s-au înfiinţat 2.300 de Întreprinderi Mici şi Mijlocii, asta în condiţiile în care au dispărut 4.400 de IMM. În acelaşi timp, numărul salariaţilor din mediul CEO şi mediul privat a scăzut alarmant, de la 69.800 de salariaţi la 59.000 de salariaţi, peste 10.000 de oameni au rămas fără loc de muncă. Minerii şi energeticienii au fost răsplătiţi de către Ponta cu menţinerea la conducerea Complexului Energetic Oltenia a unei echipe hrăpăreţe, aflată permanent în conflict cu sindicatele şi salariaţii, o echipă incapabilă de a menţine activitatea economico-financiară la nivelul anilor 2012, când s-a înregistrat profit. Rămâne ca fiecare gorjean să aprecieze „binefacerile” făcute de deputatul de Gorj şi premierul Victor Ponta împreună cu cei doi locotenenţi ai săi, Călinoiu şi Cârciumaru.

Vizualizări: 130

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: