Egali cu liga a doua din Ungaria

Spectacol plin de goluri în Antalya. Conduşi cu 3 la 1 de ungurii de la MTK Budapesta, oamenii lui Grigoraş au revenit în final şi au scos o remiză, scor 3 la 3. Pandurii au ratat un penalty şi au nimerit bara de 3 ori.

Pandurii primele 70 de minute: Mingote - Ungurușan, Viera, Cardoso, Vlad - Nistor, Pintilii, Voiculeț - Maxim, Batin, Ats Purje.

Pandurii din min. 70: Lazar - Popete, Rada, Tătaru, Unguru - Neagu, Avramescu, Cristea - Roberto Dumitru, Grigoraș, Lemnaru.

Meci trăit la maxim

După umilinţa cu muntenegrenii de la Zeta (0-3), Grigoraş a trimis titularii pe teren în al doilea amical din Antalya. Chiar şi aşa ungurii de liga a doua de la MTK Budapesta au lovit decisiv în primele 10 minute şi au luat un avans de 2 goluri. Batin a nimerit apoi de două ori bara dar golul a venit până la urmă după o acţiune pe axa Maxim - Purje cu estonianul la finalizare. Într-un concurs de ratări, Maxim a mai nimerit o dată bara iar Pintilii a irosit un penalty. Tot ungurii au fost însă cei care au înscris, din penalty. Maxim a redus din diferenţă tot din lovitură de la <-xml:namespace prefix = st1 ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:smarttags" />11 metri iar scorul final, 3 la 3, a fost stabilit de Lemnaru cu 5 minute înainte de final. Unul din cei mai buni panduri de pe teren, Maxim a vorbit pentru siteul oficial al clubului la finalul partidei. „Sunt importante jocurile de pregătire, trebuie să acumulăm cât mai mult în perioada asta. Sperăm ca în campionat să ne intre golurile. Şi domnul Grigoraş şi noi ne dorim să câştigăm toate meciurile. Le tratăm cu seriozitate pentru că victoriile aduc victorii, aşa se zice, şi nu ne place să pierdem. Sper ca uşor-uşor să ajungem la nivelul maxim şi să fim pregătiţi pentru meciul din prima etapă de la Braşov.” Maxim a fost accidentat în prima parte a pregătirii de iarnă dar acum şi-a revenit. În lipsă de achiziţii certe, Maxim pare sigur de un post de titular în trioul de atac pregătit de Grigoraş pentru retur.

Trag tare înaintea returului de foc

Cu doar un egal din primele trei amicale, Maxim şi colegii săi speră să înceapă să şi câştige. Până la finalul stagiului din Antalya mai au programate încă trei teste, cu FC Costuleni (Moldova), Skendija (Macedonia ) şi Rad Belgrad (Serbia). De când au început pregătirea de iarnă, gorjenii au avut foarte puţin timp de respiro, doar două zile libere. Cu toţii strâng însă din dinţi şi speră ca pregătirea dură să le fie de folos în campionat. „Suntem conştienţi că ne aşteaptă o perioadă grea, toată lumea se aşteaptă la multe lucruri de la noi în retur, având în vedere turul pe care l-am făcut. Sper că continuăm pe aceeaşi linie, chiar mai sus. Nu ar trebui să luăm asta ca pe o presiune, jucăm fotbal din plăcere. Ar trebui să avem plăcerea de a juca iar la sfârşitul campionatului să fim pe un loc cât mai sus. Obiectivul e să câştigăm fiecare meci iar la final să tragem linie. Normal, eu aş vrea să câştig şi campionatul dacă se poate dar trebuie să luăm meci cu meci”, spune Maxim care-şi laudă antrenorul. „E normal ca la rezultatele pe care le-a avut, domnul Grigoraş să fie un antrenor respectat. În acest tur a demonstrat că este un antrenor de valoare şi că alături de dânsul am format un grup unit şi de valoare. Caracterul şi mentalitatea dânsului ne ajută şi pe noi, pentru că ne dorim aceleaşi lucruri”, a încheiat mijlocaşul.

Vizualizări: 116

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: