El se jura că nu fură și l-am prins cu scrisoarea deschisă-n gură

2012. Ponta a plagiat, anunță revista Nature. Dovezile sunt incontestabile. La plagiat nu e ca la arbitraj sportiv. Nimic subiectiv, adică. Se citește textul studentului, apoi se citește textul original, se observă că e același, apoi se caută ghilimelele și citarea în bibliografie. Dacă acestea nu există, autorul nr. 2 este un hoț. Este atât de simplu de demonstrat încât până și Liviu Pop ar fi în stare să sesizeze furtișagul. Sau hai, poate nu chiar și Liviu Pop. De altfel, când a explodat mămăliga, Comisia de Etică a Universității București (însăși instituția care îi acordase titlul lui Ponta, în 2003) admitea faptul că lucrarea doctorandului lor era un plagiat. Ulterior, Ponta își inventa două comisii de politruci care spuneau că nuuu, nici vorbă de plagiat, și făcea 2-1 pentru el; nu pe teren, ci cum îi place lui, în birouri. Ulterior mergea la Înalta Curte, care își declina competența; Ponta interpreta în favoarea lui verdictul, susținând că ÎCCJ a spus că n-a plagiat. Fals. A spus că n-o interesează dacă a plagiat sau nu.

Acum, după toată această tevatură, Mickey Mouse face încă o mișcare inexplicabilă care ne face să credem că unora le prind bine eșecurile: trimite o scrisoare deschisă rectorului Universității București în care cere să i se retragă titlul de doctor. Recunoașterea furtului e aproape evidentă, deși nu mărturisită fățiș, bărbătește. Spune Victoraș: „După ce voi părăsi viața politică îmi doresc să inițiez un nou demers doctoral, respectând toate standardele și cerințele de la acel moment.” Aha!

Mincinosul jonglează cu noțiunea de regret, ce-i drept, dar nimic despre foloasele trase, despre banii luați în plus la salariu, despre privilegiile inerente pe care le-a datorat titlului. Ca și când ar fi furat un portofel și l-ar înapoia posesorului după 11 ani, cu aceleași acte, expirate însă, și fără bani.

Rămâne întrebarea președintelui Comisiei de Etică, cea a cărei onorabilitate a fost pusă la îndoială de infamul Ponta și mutanții săi pe linie politică: ”Oare mai renunța Victor Ponta la titlul de doctor dacă pierdea alegerile?”. Oh, dar câte nu s-ar mai fi întâmplat dacă Victor Ponta ar fi câștigat alegerile, domnule Marian Popescu!

Vizualizări: 144

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: