Elena Crăciun distribuie corespondenţa de 27 de ani

Cea mai veche poştăriţă din Târgu Jiu, Elena Crăciun a avut ani de-a rândul misiunea de a servi cetăţeanul aşa cum a ştiut mai bine fiind astăzi respectată şi apreciată de şefi. Factor poştal încă de pe vremea comunismului, Elena Crăciun este astăzi o femeie împlinită şi mamă a şapte copii.

Şi-a început cariera de poştaş în anul 1983, asta după ce o vremea şi-a urmărit propriul poştaş atrasă fiind de pasiunea cu care acesta împărţea scrisorile. De altfel, ziua de 16 februarie, ziua angajării a mai marcat-o cu alte două evenimente care s-au completat reciproc. „Pe 16 februarie, ziua în care m-am angajat mi s-au mai întâmplat încă două lucruri, mi-a murit mama şi am născut fata cea mare. În perioada aceea rămăsesem fără serviciu şi de multe ori îmi atrăgea atenţia poştaşul din zona în care locuiam, îmi plăcea să văd cum merge din casă în casă să lase scrisori şi aşa m-am hotărât şi eu să practic meseria asta, nu regret şi dacă aş lua-o de la început aş face acelaşi lucru”, a declarat Elena Crăciun.

Un singur incident

Anii de comunism au prins-o pe Elena practicând tot meseria de poştaş însă niciun moment nu a încetat să-şi facă treaba cu dăruire şi profesionalism. Mărturiseşte că acum este mult mai aglomerată în corespondenţă faţă de timpurile acelea însă nu s-a plâns niciodată de volumul mare de muncă şi oamenii i-au arătat întotdeauna recunoştinţă. O singură întâmplare i-a rămas întipărită în minte. „Era o problemă cu apartamentul unei persoane de etnie romă. Primise repartiţie pe acelaşi apartament pe care mai era şi altcineva şi nu vroia să primească citaţiile şi de pe geam, stând la etajul patru, pe lângă ureche mi-a trecut solniţa, putea să-mi dea în cap. În rest, nu am avut nicio problemă, am respectat şi am fost respectată. M-am străduit să duc la timp toată corespondenţa”, a mărturisit Elena Crăciun. Primul sector pe care şi-a început activitatea a fost Debarcader, acum ocupându-se de sectorul Victoria-Bradului. Mărturiseşte că cea mai mare recunoştinţă o are din partea oamenilor şi a şefilor care au fost alături de ea în cele mai grele momente. O femeie încercată de greutăţi, Elena Crăciun mai este mamă decât a şapte copii după ce a adus pe lume patru băieţi şi patru fete. Una dintre fete a avut un sfârşit tragic, Elena Crăciun amintindu-şi şi acum clipele grele care au marcat-o. „Una din fetele mele am găsit-o după mai mult timp moartă în Jiu, nu se ştie dacă a fost sinucidere sau nu. Am suferit mult, dar mă bucur că toţi, colegi şi şefi, au fost alături de mine şi m-am bucurat de sprijinul lor”, a mărturisit poştăriţa.

Doi copii i-au călcat pe urme

Doi dintre copii i-au călcat pe urme fiind şi ei poştaşi la fel ca şi unul din gineri. Cea mai veche poştăriţă din oraş are şi patru nepoţi de care se simte mândră şi pe care speră să-i înveţe într-o zi tainele meseriei. „Am avut o viaţă cu necazuri şi bucurii, am fost şi bolnavă dar am contat pe ajutorul copilului de 16 ani care a mai mers cu mine când am avut probleme de sănătate, acum sunt fericită că am patru nepoţi şi doi dintre copii lucrează cu mine la poştă şi la fel şi ginerele meu. Am învăţat şi eu la rândul meu foarte mulţi tineri care s-au angajat la poştă aşa cum şi eu am luat lecţii de la doamna Maria Iovu care mai lucrează şi astăzi la poştă dar în alt domeniu. Sper să fiu sănătoasă şi să mă bucur de nepoţi”, a precizat Elena Crăciun.

Vizualizări: 123

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: