Elev în clasa a XI-a, câștigă bani din crearea jocurilor pe calculator

Este elev în clasa a XI-a la Colegiul Tehnic ”Gheorghe Magheru” din Târgu Jiu și a intrat în cursa pentru câștigarea celor 500 de lire puse la bătaie de un fost elev al liceului. Deși este la Protecția Mediului, Răzvan Chiliban câștigă bani din webdesign. Realizează designul pentru jocurile pe calculator, fiind contactat de comunități din Anglia sau România.

Pentru webdesign îți trebuie foarte multă imaginație. Așa își începe povestea Răzvan Chiliban, elev în clasa a XI-a B de la Colegiul Tehnic ”Gheorghe Magheru” din Târgu Jiu. Elevul este deja cunoscut în comunitățile de jocuri de pe Internet, pentru care realizează de multe ori designul la jocurile sportive. Pasiunea sa pentru lumile din jocurile de pe calculator reprezintă o necunoscută pentru mulți.  Totul a pornit în urmă cu cinci ani, timp în care a făcut din această pasiune și o sursă de venit. ”În urmă cu patru-cinci ani jucam jocuri pe Internet și discutam cu foarte mulți membri despre Photoshop. Am învățat de unul singur acest program, dar prima dată a fost foarte greu. Acum realizez designul pentru diferite comunități de jocuri”, spune Răzvan.

Sumele pe care le obține nu sunt foarte mari, diferă de la 10 euro la 15 euro, pe care îi folosește de cele mai multe ori pentru a-și încărca telefonul. ”Pentru a realiza așa ceva îmi ia de la trei ore până la trei zile, depinde de timp și de ce trebuie să realizez. Mai sunt și programe pe care le-am învățat pentru videoclipuri”, menționează Răzvan.

Se gândeşte să ia calea străinătăţii

Pentru că a devenit din ce în ce mai căutat pentru ceea ce face, Răzvan s-a gândit să urmeze și o specializare în domeniu, în timpul facultății. ”Sunt la Protecția Mediului, dar o să mă îndrept spre Politehnica din Timișoara, spre Mate-Info. În ceea ce fac eu îți trebuie foarte multă imaginație, iar eu încerc să fac ceva diferit. De obicei sunt solicitat pentru jocurile sportive”, explică elevul din clasa a XI-a.

Pentru că este un domeniu care se caută mai mult în străinătate, aici neexistând mulți interesați de această industrie a jocurilor electronice, tânărul se gândește, ca majoritatea celor buni în domeniu, să ia calea străinătății, unde își va putea realiza visurile. ”Afară cei care se ocupă cu așa ceva sunt foarte cotați și plătiți. Aici aceste lucruri nu se promovează, dar eu am lucrat pentru că îmi place”, mai menționează tânărul.

SITE

Pentru a-și demonstra calitățile, Răzvan a intrat alături de colegul său Cristian Onescu în cursa pentru câștigarea premiului de 500 de lire, pus la bătaie de un fost elev al acestei instituții de învățământ. ”Am intrat în concursul pentru realizarea celui mai bun site al liceului cu un proiect ce presupune un catalog online. Dacă am norocul să câștig aș dori să îmi cumpăr o consolă, pe care vreau că o achiziționez de foarte mult timp”, explică tânărul.

AMÂNARE

Elevii de la Colegiul Tehnic ”Gheorghe Magheru” din Târgu Jiu vor susține o nouă prezentare a proiectelor de site-uri pentru a câștiga premiul de 500 de lire puse la bătaie. ”Ideea a fost ca site-ul să fie cât mai simplu, cât mai ușor de utilizat pentru elevi. La site-ul nostru poți să te înregistrezi, să lași comentarii, prezintă o galere foto complexă, o pagină de contact”, spune Ionuț Pripici din clasa a XII-a.

Vizualizări: 169

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: