Eleva criminală rămâne în arest

Eleva de 16 ani din Târgu Jiu acuzată că şi-a omorât tatăl după ce l-a lovit cu vătraiul, dar şi iubitul acesteia, suspectat că a ajutat-o să comită crima, rămân în arest. Magistraţii de la Tribunalul Gorj au decis ieri prelungirea măsurii de arestare preventivă pentru amândoi, dar au stabilit o perioadă mai mică pentru minoră.

Oribila crimă a fost comisă la sfârşitul lunii noiembrie. Anchetatorii au stabilit că minora de 16 ani şi iubitul ei, în vârstă de 18 ani, l-au ucis pe tatăl fetei, pentru că s-a împotrivit relaţiei lor, lovindu-l în zona capului cu un vătrai. Andreea a devenit repede suspectă în faţa anchetatorilor, fiind oricum inclusă „din oficiu” pe lista celor care trebuiau să răspundă la nişte întrebări. Poliţiştii şi-au dat repede seama cum stau lucrurile şi, după câteva ore, au chemat-o la secţie pentru audieri pe fiica „îndoliată”. Aici a fost adus şi prietenul acesteia, Ionuţ Brânzan.  Cei doi tineri l-au luat pe „nu” în braţe şi nu au recunoscut nimic din ceea ce ar fi putut să uşureze munca anchetatorilor, dar pe parcursul cercetărilor, puşi fiind în faţa probelor, ambii şi-au recunoscut faptele. Astfel, procurorul de caz şi poliţiştii au putut să afle că bărbatul a fost aşteptat vineri noaptea, pe la 00.30, la colţul casei, unde a fost lovit cu un vătrai şi cu o ţeavă metalică, după care a fost bătut până nu a mai mişcat. Ce s-a întâmplat mai departe nici nu mai contează, ambii tineri fiind reţinuţi de anchetatori şi încătuşaţi pentru omor calificat, faptă pedepsită inclusiv cu închisoare pe viaţă.

Până la judecarea procesului, judecătorii au decis că tânărul va rămâne 29 de zile în arest, iar adolescenta încă 20 de zile, aceasta fiind minoră. Şi ieri cei doi au arătat aceeaşi seninătate ca şi până acum, nearătând nici cel mai mic semn de remuşcare. Hotărârea poate fi atacată cu recurs, la Curtea de Apel Craiova. Târgujianca este elevă în clasa a X-a la Colegiul Naţional Ecaterina Teodoroiu şi era un model pentru colegi.

Vizualizări: 124

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: