Elevi la spital după ce au mâncat produse alterate

Un părinte al unui copil care învaţă la Liceul Teologic din Târgu Jiu a alertat miercuri seara autorităţile, după ce a spus că mai mulţi elevi au ajuns la spital după ce ar fi consumat cornuri şi sandwich-uri de la magazinul din incinta unităţii şcolare. Bărbatul le-a spus comisarilor de la Oficiul Judeţean pentru Protecţia Consumatorului (OPC) Gorj că elevii prezintă simptome de toxiinfecţie alimentară. Mădălin Giurcău, şeful OPC Gorj, a verificat spusele bărbatului şi a constatat că a fost vorba de o alarmă falsă, însă instituţiile au luat la verificat atât magazinul, cât şi producătorii.

Oficiul pentru Protecţia Consumatorului, Direcţia de Sănătate Publică şi Direcţia Sanitar Veterinară au controlat ieri magazinul din incinta Liceului Teologic după ce a apărut informaţia că mai multor elevi li s-ar fi făcut rău după ce au consumat sandwich-uri cu maioneză. Autorităţile susţin că nu s-a confirmat nici un caz de toxiinfecţie alimentară, însă vor lărgi controalele şi asupra celor trei producători de astfel de produse alimentare din judeţ. ”Am fost, am verificat acolo, cornurile care au fost miercuri la comercializare nu mai erau, toate s-au consumat. Am găsit doar ce venise joi la prima oră şi acelea erau în termen. Am chemat operatorul economic şi vom finaliza procesul verbal cu dumnealui. Se reclamau sandwich-urile alea cu maioneză, erau trei de la un producător, două de la altul, nu erau cantităţi mari de produse pentru că erau diversificate. Nu putem vorbi de o toxiinfecţie alimentară pentru că în acest caz era nevoie de internare. Pe legislaţia noastră, procesul verbal va fi finalizat cu sancţiune  contravenţională între 1.000 şi 10.000 de lei”, a spus Mădălin Giurcău, şeful OPC Gorj.

Conducerea Direcţiei de Sănătate Publică Gorj a spus ieri că va face un control preventiv la cei trei producători de sandwich-uri din oraş. ”De dimineaţă a fost comisia acolo, sunt trei firme care aprovizionează acel chioşc. O să meargă inspectorii în teren pentru a controla activitatea acelor firme, dar totul preventiv pentru că nu s-au înregistrat cazuri de toxiinfecţie alimentară. Copilul care a ajuns la spital cu urticarie pare să fi făcut o alergie de la un pateu vegetal”, a spus Marius Boeriu, directorul Direcţiei de Sănătate Publică Gorj. 

Vizualizări: 133

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: