Elevii de la Spiru îşi aleg preşedintele

Alegeri în toată regula la Colegiul Naţional „Spiru Haret” (CNSH) din Târgu Jiu. De asta vor avea parte în această zi elevii acestei instituţii de învăţământ, care vor alege preşedintele Consiliului Reprezentativ al Elevilor. Cei mai străluciţi liceeni şi-au depus dosarele de candidatură, şi-au atras electoratul în cadrul campaniei electorale, iar acum aşteaptă cu sufletul la gură să afle care este preferatul liceenilor.

De o săptămână de zile elevii şi cadrele didactice de la CNSH se pregătesc de alegeri. Procesul electoral se apropie de sfârşit în cadrul instituţiei, fiind pentru prima dată când are loc un astfel de eveniment la nivelul liceelor.

Gabriela Crudu, profesoară în cadrul CNSH din Târgu Jiu spune că pentru acest tur de scrutin au fost realizate 920 de buletine de vot. „Pe parcursul acestei zile va avea loc exercitarea efectivă a dreptului de vot. Avem patru candidaţi care şi-au făcut campanie electorală în mijlocul elevilor, au împărţit afişe şi şi-au prezentat programul electoral. Pentru acest tur de scrutin am pregătit 920 de buletine de vot”, afirmă Gabriela Crudu. Iniţial şi-au depus candidaturile şase elevi, însă doi s-au retras între timp. Acum bătălia cea mare se va da între Maris Băloi, Andreea Mareşi, Alina Guşe şi Irinel Stoian.

Vot secret

Votul va fi secret, acesta având loc într-o sală de clasă special amenajată.

Procesul de votare se va organiza pe parcursul zilei de azi în intervalul 8.00 şi 19.00.În intervalul8,00-14,00 sunt programaţi la vot elevii care învaţă după-amiaza, iar în intervalul 14.00-19.00 votează elevii care învaţă dimineaţa. „Vor avea dreptul la vot elevii care au carnetele de elev sau legitimaţiile vizate la zi. Este o modalitate nouă stabilită de minister de a alege un lider al elevilor la nivelul colegiilor şi la nivel judeţean”, mai spune Gabriela Crudu.

Vizualizări: 146

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: