Elevii din Ciuperceni vor beneficia de programul „After school“

Primarul comunei Ciuperceni are planuri mari anul acesta pentru comuna pe care o gospodăreşte dar şi pentru copiii care învaţă la şcoala din Ciuperceni. Acesta vrea să le ofere elevilor din comună un program „After school” pentru care a făcut deja proiectul în colaborare cu un ONG din judeţ.

Elevii de gimnaziu din Ciuperceni vor avea şansa să beneficieze de un program „After School” chiar în comuna lor începând cu a doua jumătate a anului. Iniţiativa unui astfel de proiect a fost chiar a primarului comunei, Dumitru Taloi, care împreună cu un ONG a întocmit proiectul chiar de anul trecut. „Am foarte mulţi copii în comună care fac naveta cu microbuzul, pentru ei vreau acest „After school” pentru a nu mai fi nevoiţi să stea atât de mult pe drumuri. Vreau un spaţiu unde copii să se simtă ca acasă chiar dacă sunt la şcoală”, a declarat Dumitru Taloi, primarul comunei Ciuperceni.

Suma la care se ridică proiectul este de şase miliarde, o sumă nu foarte mare după cum spune chiar primarul având în vedere beneficiile unui astfel de program în comuna sa. „Vreau să le ofer copiilor chiar şi un prânz în acest program, cred că o să prindă foarte bine pentru că în afară se practică acest lucru şi la noi este un început. De altfel sunt foarte mulţi părinţi care au serviciu şi o să le fie mai practic un astfel de program”, a adăugat Dumitru Taloi.

În prezent, proiectul este la Craiova urmând ca până pe 14 martie acesta să ajungă la Bucureşti pentru a fi analizat de organele abilitate în proiectele POS DRU după care primarul va demara construcţia sediului unde elevii îşi vor desfăşura activitatea. „Clădirea va fi construită în curtea şcolii generale din Ciuperceni, va fi o clădire aparte de cea a şcolii”, a precizat Dumitru Taloi.

În judeţul Gorj sunt foarte mulţi primari care au un astfel de proiect însă doar primarul din Ciuperceni a şi depus proiectul pentru programul „After school”.

Vizualizări: 106

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: