Elevii gorjeni au obţinut finanţare pentru amenajarea unui parc

Două şcoli din mediul rural din judeţul Gorj s-au numărat printre câștigătoarele celei de-a patra ediții a concursului naţional Şcoala lui Andrei. Este vorba despre Școala Generală ”Cornelius Radu” din Dănciulești și de Școala Generală Nr.1 Aninoasa. Aceste unităţi vor primi fie finanţare pentru proiectele derulate, locuri într-o tabără sau kituri multimedia pentru şcoală.

Școala Generală ”Cornelius Radu” din Dănciuleşti se numără printre cele zece echipe care au obținut un premiu în cadrul competiţiei de proiecte eco-civice, urmând să primească finanțare pentru implementarea proiectului prezentat, un laptop pentru profesorul coordonator, precum şi participarea la Tabăra din Țara lui Andrei a întregii echipe. Echipa ”Promotorii Ordinii şi Curăţeniei” de la școala din Dănciulești vor pune în practică proiectul ”Cu mijloace potrivite totul este posibil”. Problema cu care se confruntă cei mici și pe care vor să o rezolve în acest fel reprezintă lipsa unui parc în comună pentru recrearea elevilor și a sătenilor și lipsa locurilor de joacă pentru preșcolari. Obiectivele propuse prin proiect constau în construirea unei fântâni arteziene în centrul parcului, amenajarea unor spații verzi, dotarea cu bănci, educarea elevilor în spiritul curățeniei și ordinii, amenajarea aleilor parcului și dotarea cu două complexe de joacă mobile și patru leagăne. Realizările școlii vor fi ulterior promovate. Elevii și profesorii s-au gândit și la obținerea resurselor extrabugetare de pe urma acestui parc, resurse ce vor putea veni în urma închirierii acestui spațiu pentru derularea acțiunilor comerciale.  În acest fel elevii de la școala generală din comuna gorjeană Dănciulești vor avea un spațiu în care să se recreeze în pauzele dintre ore și vor învăța cum să amenajeze un spațiu verde.

De asemenea Școala Generală Nr. 1 din Aninoasa se numără printre următoarele zece echipe câștigătoare care vor primi kituri multimedia pentru școală. Echipajul de la această unitate școlară a realizat proiectul ”Întoarcerea la tradiții” sub denumirea ”Muguri de anin”. Cei mici vor ca prin acest proiect să reînvie tradițiile din zona Gilortului, să reinventeze ”Hora de la Aninoasa” pictată de Theodor Aman și cântată de Ion Luican. Atât elevii, cât și cadrele didactice vor ca activitatea grupului folcloric ”Muguri de anin” să continue, să se înființeze un cerc de instrumente muzicale, perpetuarea tradițiilor locale, unice în țară, precum și promovarea frumuseții folclorului și a tradițiilor în străinătate.

Vizualizări: 157

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: