Ziarul Pandurul angajează redactori și reporteri. Căutăm oameni curioși să pună întrebări autorităților și personajelor interesante din societate, să scrie povești simple, dar de impact, oameni dornici să învețe o meserie în care fiecare zi e altfel. Cunoașterea Limbii Române este condiție esențială. 

Nu solicităm experiență anterioară în presă, ci doar dorința de a învăța și de a descoperi locul în care trăim. 

Dacă ești interesat să lucrezi alături de noi trimite un CV la redactia@pandurul.ro.

(închide)

Elevii gorjeni învaţă după manuale de acum zece ani

Elevii gorjeni învaţă după manuale tipărite acum foarte mult timp şi nu mai sunt în concordanţă cu programa şcolară modificată o dată cu un nou guvern. Afirmaţia aparţine Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Gorj care adaugă faptul că manualele nici măcar nu sunt suficiente.

Dacă acum câţiva ani, manualul este obligatoriu la oră, acum elevii fie nu au primit un astfel de manual fie studiază o materie pentru care nu a fost tipărit nimic. „Ultima tipărire a manualelor a fost făcută prin 2000 astfel că cele mai multe sunt depăşite de actuala programă şcolară. Din punctul meu de vedere, ar trebui editate unele care să corespundă programei şi ar trebui scoase manualele alternative pentru a evita haosul care se creează atunci când sunt mai multe manuale la clasă”, a declarat Camelia Bibere, inspector şcolar adjunct în cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean Gorj.

Schimbarea programei le dă bătăi de cap

Cele mai afectate par a fi cadrele didactice din liceele de specialitate care trebuie să predea materii noi dar pentru care nu există manuale editate. Aceştia trebuie de cele mai mult ori fie să comande pe Internet fie să umble prin librării în căutarea unui manual cât mai accesibil atât din punct de vedere al informaţiei cât şi al banilor. „Nu mai şti după ce să predai mai ales că acum, începând cu anul şcolar trecut avem în programă materii tehnologice pentru care nu există manual şi atunci noi trebuie să căutăm un manual care să corespundă cât de cât cu programa dar mai este ceva, nu putem obliga elevul să cumpere un manual care costă prea mult, trebuie să fie şi bun şi ieftin ceea ce nu prea găsim”, a declarat Marius Buzera, directorul Colegiului Tehnic „Gheorghe Magheru” din Târgu Jiu.

Situaţia riscă să devină şi mai gravă odată cu reducerea numărului de ore şi de clase pentru că majoritatea manualelor actuale cuprind foarte multă informaţie iar timpul alocat orei este mai scurt.

 „Este o problemă deloc neglijabilă mai ales că acum cu reducerea numărului de ore, profesorul practic nu mai are timp să parcurgă întreaga materie şi manualele au chiar surplus de informaţie, ar trebui editate manuale care să corespundă numărului de ore şi între care să existe o corelaţie. Un profesor care se respectă studiază mai multe manuale şi abia apoi face o selecţie atentă a manualului după care va preda la clasă”, a declarat Elena Roată, profesor de limba şi literatura română.

Vizualizări: 87

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: