Elevii gorjeni îşi primesc banii de liceu înainte de sărbători

Procesul de distribuire a banilor de liceu a început de câteva zile. Peste 2.000 de elevi beneficiază de acest program. Este de amintit că cei care chiulesc pot fi privaţi de această bursă. Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean Gorj spun ca până la vacanţă toţi elevii, care şi-au depus dosare, vor intra în posesia burselor.

Elevii incluşi Programul naţional de protecţie socială îşi pot ridica banii aferenţi lunilor septembrie, octombrie şi noiembrie de la casieriile unităţilor de învăţământ. La nivelul judeţului Gorj sunt 2376 de beneficiari. ”Iniţial au fost acceptate 2.371 de cereri, existând un număr de 5 contestaţii în cazul unor elevi care nu aveau anchete sociale. După clarificarea documentaţiei au fost validate toate dosarele depuse”, a declarat Camelia Bibere, inspector general adjunct. Deşi îşi vor ridica bursele, pentru primele trei luni, elevii cărora nu le place să frecventeze cursurile riscă să rămână fără acest ajutor financiar începând cu luna ianuarie.

La 20 de absenţe pierd bursa

Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean Gorj spun că şi în anul şcolar 2008-2009 au fost acceptate toate cererile depuse, însă după primul semestru câteva sute de elevii au pierdut Banii de Liceu din cauza absenţelor nemotivate. „Am avut foarte multe cazuri în care părinţii veneau la inspectorat să reclame faptul că fii sau fiicele lor nu mai primeau ajutorul financiar, fără a trece pe la şcoală să se intereseze de numărul absenţelor. Elevii care până 11 decembrie fac 20 de absenţe nemotivate pierd banii chiar dacă iau luat pentru septembrie, octombrie şi noiembrie. Această metodă este un fel de constrângere de a-i aduce la şcoală pe cei certaţi cu disciplină”, a declarat Ermina Frunzaru, referent în cadrul IŞJ Gorj. În Programul de protecţie socială au fost incluşi elevii al căror venit brut lunar pe membru de familie, realizat în ultimele trei luni anterioare depunerii cererii, a fost de maxim 150 lei.

Vizualizări: 94

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: