Elevii navetişti, transferaţi pe locuri inexistente

Inspectoratul Şcolar Judeţean Gorj nu a aprobat suplimentarea locurilor în două licee din judeţ pentru transferul elevilor navetişti, cu risc de abandon şcolar. Cu toate acestea elevii care în primul semestru făceau naveta la licee din Târgu Jiu studiază din semestrul doi la unităţile din localităţile în care domiciliază. Copiii nu mai aveau bani să plătească transportul.

Transferaţi pe locuri inexistente. Aşa s-ar putea spune despre patru elevi navetişti cărora le-a fost aprobat transferul la liceele din localităţile în care domiciliază, însă conducerea IŞJ Gorj nu şi-a dat acordul pentru suplimentarea locurilor din respectivele unităţi. Cei patru au fost transferaţi de la liceele din Târgu Jiu la liceele din Mătăsari şi Roşia de Amaradia cu toate că pentru aceştia nu existau locuri în clase.

Directorii celor două unităţi au solicitat Inspectoratului Şcolar  suplimentarea locurilor după ce au efectuat transferurile, efectivele de elevi într-o clasă ajungând acum chiar la 40 de elevi. „În baza proiectului planului de şcolarizare am făcut o solicitare la Inspectoratul Şcolar Judeţean Gorj pentru suplimentarea numărului de locuri la o clasă pentru doi elevi cu probleme sociale. Părinţii lor au făcut cerere la Ministerul Educaţiei pentru a se găsi soluţii astfel încât elevii să fie şcolarizaţi, să nu se retragă de la şcoală. Am solicitat astfel funcţionarea clasei a IX-a cu 40 de elevi în clasă, având în vedere că aveam deja 38 de elevi în clasă. Cei doi elevi, printre care unul a venit de la Colegiul Tehnic Nr. 2 din Târgu Jiu nu mai au posibilităţi financiare de susţinere şi au vrut să abandoneze şcoala”, spune Nicolae Diaconu, directorul liceului din Roşia de Amaradia.

ISJ: Nu avem interesul ca elevii să abandoneze şcoala

Aceeaşi situaţie se întâlneşte şi la Colegiul Tehnic Mătăsari, unde director este Ion Săceanu. Acesta a acceptat ca doi elevi care făceau naveta la Târgu Jiu să fie transferaţi la Colegiul Mătăsari, după care a solicitat mai multe locuri pentru clasa a IX-a. Ion Săceanu nu a răspuns însă la telefon pentru a acorda mai multe amănunte despre această situaţie.

Cererile celor doi directori s-au lovit însă de decizia Consiliului de Administraţie al ISJ Gorj ce a avut loc la începutul acestei săptămâni şi care a hotărât să nu suplimenteze numărul de locuri la cele două licee. Justin Paralescu, inspectorul general al IŞJ Gorj, a declarat că nu a suplimentat numărul de locuri la cele două licee pentru că cei patru elevi fuseseră deja transferaţi la Mătăsari şi la Roşia de Amaradia. „O să se întâlnească din nou Consiliul de Administraţie pentru că nu avem interesul ca elevii să abandoneze şcoala”, afirmă Justin Paralescu.

Vizualizări: 105

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: