Elevii silitori din Turburea, premiaţi de autorităţi

Primăria Turburea îi va premia şi anul acesta pe elevii cu rezultate bune la învăţătură. Aproximativ 200 de copii din clasele I-VIII, de la şcolile din Turburea, Şipot şi Poiana vor primi din partea autorităţilor locale cărţi, dulciuri şi echipament sportiv. Premierea elevilor are drept scop stimularea performanţei în şcoli. Edilul Ion Bârcă spune că la finele fiecărui an şcolar se vor acorda cadouri copiilor indiferent de greutăţile financiare cu care se va confrunta primăria.

Elevii cu performanţe deosebite la învăţătură din comuna Turburea vor primi vineri cadouri din partea autorităţilor locale. Vor fi premiaţi aproximativ 200 de elevi din clasele I-VIII. Pe lângă aceştia, în atenţia autorităţilor se află şi elevii de la grupa zero, fiecare urmând să aibă parte de surprize pentru a fi stimulaţi să păşească în clasa I cu dreptul. „Vor fi premiaţi primii cinci elevi din clasele I-VIII de la şcolile din Turburea, Şipot şi Poiana. Avem 130 de elevi cu rezultate bune la învăţătură în clasele I-IV şi 60 de elevi din clasele V-VIII. Pe lângă cărţi şi dulciuri, copiii vor primi şi echipament sportiv, treninguri, adidaşi, tricouri şi mingi. Plăsuţe cu dulciuri vor primi şi cei 32 de copii de la grupa zero pentru a-i stimula ca să obţină rezultate bune la învăţătură odată ce vor păşi în clasa I”, a declarat Ion Bârcă, primarul comunei Turburea.

Edilul local a mai precizat că, în cazul în care nu va avea fonduri suficiente, va face cumpărături pe datorie. „Copiii ştiu deja din anii trecuţi că vor primi cadouri din partea Consiliului Local dacă obţin rezultate bune la învăţătură. Mulţi aşteaptă festivitatea de sfârşit de an pentru a vedea ce surprize le sunt oferite. Chiar dacă nu vom avea bani suficienţi pentru a face cumpărături ca în anii trecuţi, vom face achiziţii pe datorie. Avem o colaborare bună cu foarte mulţi agenţi economici şi cu siguranţă vom fi sprijiniţi de aceştia”, a mai precizat Ion Bârcă.

STATISTICĂ

În momentul de faţă, la şcolile din Turburea învaţă 520 de copii, însă numărul şcolarilor din localitate scade de la an la an. „În fiecare an, numărul de elevi scade cu 50-60 de copii. Foarte mulţi părinţi pleacă să lucreze în străinătate şi îşi ia copiii cu ei, alţi se mută din localitate şi îşi duc copiii la alte şcoli. Dacă la recensământ aveam la Turburea 4.860 de cetăţeni, acum în statisticile Direcţiei de Evidenţă a Populaţiei figurează 4240 de persoane”, a declarat primarul Bârcă.

Vizualizări: 151

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: