Elevii târgujieni, lăsaţi fără mere în anul şcolar ce urmează

Elevii de gimnaziu din Târgu Jiu riscă să nu mai primească mere în anul şcolar 2011-2012. Primăria intenţionează să nu mai acceseze acest program dacă Agenţia de Plăţi şi Intervenţie în Agricultură Gorj (APIA) nu le va returna banii restanţi de anul şcolar trecut. Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale a alocat pentru acest program pentru anul şcolar 2011-2012 peste 50 de milioane de lei.

Primăria Târgu Jiu, una dintre puţinele administraţii locale care au accesat acest program, ar putea renunţa la el pentru anul viitor deoarece încă nu a primit suma de 1,2 miliarde de lei vechi de la APIA. Merele au fost distribuite copiilor din clasele I-IV şi V-VIII, în anul şcolar 2010-2011.

Reprezentanţii Direcţiei Publice de Patrimoniu, subordonată primăriei Târgu Jiu, spun că nu vor mai accesa programul de distribuire a merelor în şcolile din Târgu Jiu, dacă nu vor primi banii. ”Nu ştiu dacă se mai derulează, noi am făcut demersurile legate de acţiunea de anul trecut şi nu ne-au dat niciun răspuns. Suntem în dispută cu ei. Am pus tot ce trebuia, avizele cu recepţia, cu facturile, producătorul, analizele de laborator, ce mai vrei? Ne declarăm reţinerea la acest program dacă nu ne alocă banii.”, a declarat Constantin Fârţă, directorul Direcţiei Publice de Patrimoniu.

Versin: Nu au fost respectate condiţiile

Conform declaraţiilor directorului adjunct al APIA Gorj, Mihai Versin, primăria Târgu Jiu nu a înaintat toate documentele necesare motiv pentru care nu va primi banii „În urma examinării acestei cereri de către serviciul de specialitate s-a trimis o notificare către primărie că nu sunt îndeplinite condiţiile de eligibilitate. Principala problemă este legată de buletinele de analiză ale loturilor de mere ce trebuiau furnizate. În perioada în care face referire cererea era obligatorie efectuarea acestor analize, privind conţinutul în pesticide, nitriţi, nitraţi şi alţi contaminanţi, ce trebuiau emise de un laborator acreditat”, a declarat directorul adjunct al APIA Gorj, Mihai Versin. Directorul de la APIA a mai spus că au mai fost şi alte probleme. „E vorba de organizarea de cursuri tematice cu premii şi modalităţi practice, realizarea de broşuri şi materiale didactice, organizarea de vizite în ferme pomicole şi legumicole şi altele, nu au fost făcute”, a spus Versin.

Nu ne-a dat banii, nu ştim dacă vom mai accesa programul acesta, s-ar putea să nu-l mai abordăm.

Constantin Fârţă, directorul Direcţiei Publice de Patrimoniu.

Practic este compromisă situaţia. Poate că este o învăţare de minte, ca să spunem aşa

Mihai Versin, director adjunct APIA

Vizualizări: 118

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: