Eliminarea baronilor

100% Ion Călinoiu nu va candida la Senat. Este spusa şefului PSD local, Florin Cârciumaru. Şi unul, şi altul, şi-ar fi dorit o încheiere a carierei politice în Senat. Se pare însă că rolul lor în PSD s-a încheiat. În cel mai bun caz, pentru ei, se va încheia în toamnă, după alegerile prezidenţiale.

Orice început are un sfârşit. Deocamdată nu se ştie dacă Ion Călinoiu şi Florin Cârciumaru vor avea sfârşitul politic al predecesorului lor, Nicolae Mischie, la care au contribuit din plin. Unii zic că da, alţii că nu. Cei mai mulţi spun că DNA nu a primit încă „undă verde” pentru a ataca judeţul lui Victor Ponta. Subliniez: încă. Florin Cârciumaru pare resemnat şi se oferă să se dea la o parte oricând. Ion Călinoiu încă mai luptă să-şi păstreze puterea.

Ceea ce încă nu se întâmplă la Gorj se întâmplă în alte judeţe. Constanţa şi Argeş, Dolj şi Prahova sunt doar câteva dintre judeţele unde procurorii DNA i-au întrebat de sănătate pe preşedinţii de Consilii Judeţene. Întrebări care le-a dat frisoane şi celorlalţi baroni locali. Este doar o chestiune de timp să se ajungă şi la Gorj. Ion Călinoiu o ştie şi probabil că a căutat să obţină, în al doisprezecelea ceas, imunitatea de senator.  Nu a fost să fie şi probabil că îi este greu să înţeleagă de ce nu îi este răsplătită fidelitatea faţă de Ponta. Probabil din acelaşi motiv pentru care el a uitat în 2004 tot ce făcuse Mischie pentru el. Este pur şi simplu o schimbare de găşti. Oricât ar părea de mare, caşcavalul nu este suficient pentru toţi. Baronii bătrâni sunt eliminaţi. Din păcate, în loc vin alţi baroni, mai tineri, dar cu dorinţă şi mai mare de agonisire.

Vizualizări: 189

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: